Kolikokrat na dan se pohvališ?

  • Hmm pohvale, kaj so to?
  • Nekaj kar uporabljaš dnevno, tedensko ali mesečno?
  • Jih sploh uporabljaš?

Težka tema, ker pohval ne uporabljamo veliko. Tudi sam lahko zatrdim, da premalo, ampak jih uporabljam. Dobrobit tega pa je dobro počutje. Kaj ima to veze s prej predstavljenimi temami? Ima, saj je rezultat tesno povezan s prej definiranimi temami. Sploh pa z dejstvom cone udobja. Na tem primeru je lažje definirati kaj točno so pohvale v energijskem smislu. Vsi jih načeloma poznamo, le težko jih je pravilno opisati. Pohvale generirajo, ne samo dobre občutke, ampak tudi energijsko polje, ki privlači pozitivne dogodke. Izhajam iz teze, da pozitivno privlači pozitivno.

»Pozitivno ravnanje privlači pozitivne rezultate«

V kolikor se držimo cone udobja, oz. našega znanega področja, četudi uporabljamo pohvale, ne ustvarimo pravih temeljev za dosego želenega stanja – cilja. Razlog tiči »v temačnem delu«, kot ga tudi sam imenujem, saj tudi pozitivno ravnanje ob že poznanem ravnanju ne obrodi sadov, temveč nam samo za kratek čas povzroči, da hormon sreče preplavi naše telo. To je temačni del, ko si težko priznamo, da samo iz ravnanja ne dosežemo želenega cilja. To poznaš, je tako?

Kaj pa ravnanje iz področja »neznanega«? Ravnanje na področju cone rasti, kjer se dosega največji doprinos, pripelje do maksimalnega izkupička tudi na področju pohval. Ravno s kombinacijami tehnik ravnanja z novim znanjem ter ravnanja z novim mentalnim pristopom vodi k ustvarjanju novih dogodkov ter aktivne in iskrene uporabe pohval. Tukaj se potrdi teza, da pozitivno privlači pozitivno.

»Pohvale so kot puščica, ki neposredno vplivajo na izplen dogodkov«

Ob predpostavki delovanja iz cone rasti vodi dnevna uporaba pohval do boljšega počutja in seveda tudi do oblikovanja dnevnih zmag. Strategija dnevnih zmag pa neizbežno pripelje do cilja, ki ga definiramo vnaprej. Jeee cilj, novo znanje, nova navada itd. 😊. Torej, pohvale so odlično orodje na več nivojih, kot prvo je to dobro počutje (oblikujejo občutek pomembnosti), aktivirajo nas, da lažje pridemo do cilja (akcija) ter nam prinesejo zadovoljstvo. Torej boš uporabljal pohvale?

Zavedati se je potrebno, da avtomatično delovanje v coni udobja ne pripelje nikamor! Ne vodi k doseganju cilja, vodi pa samo do že znanega ravnanja. Si zadovoljen z znanim? Če je odgovor DA, potem prezri ta zapis, v kolikor pa je odgovor NE, potem ne uporabi razuma in vsaj na začetku se prisili k delovanju na drugačen, manj znan način z uporabo občutkov. Samo in zgolj delovanje v neznanem rodi nove in predvsem večje in boljše rezultate. Občutki so glavno vodilo, sam jih vedno bolj upoštevam, ker so moj kompas. Naj bo tudi tvoj. Kombinacija občutkov in pohval pa pripelje do fokusa v življenju. Izhajam iz prakse, fokus pripelje do želenega stanja. Torej govorim o sosledju dogodkov, zato te vabim, da uporabljaš pohvale in občutke. Preizkusi in mi poročaj, verjamem, da boš dosegel želene rezultate.

Moj doprinos je ravno BLOG, tukaj sem naredil mentalni preskok in ravno na tem področju, verjamem, se rojevajo nova razodetja in predvsem zmage 😊. Kaj boš torej ti naredil?

»ITAK, novo je boljše in bolj zanimivo«

Avtor

Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.