Kako moč naših misli vpliva na kariero?

Tema je aktualna in tudi zelo enostavna. Zakaj tako? Čisto enostavno, ker moč misli generira uspeh, tako na osebnem kot poslovnem / kariernem področju.

»Moč misli generira naš uspeh«

Misli so tesno povezane s cilji, tudi (predvsem) na kariernem področju, ker se na podlagi misli generirajo prihodki. Dejstvo je, da trenutne misli usmerjajo k rezultatu, pa naj si bo ta še tako skromen ali nerealen. Sploh ni pomembna veličina, pomembni so koraki za dosego cilja. Pričetek procesa materializacije cilja najdemo v mislih. Najbolj pogosto osebno vprašanje je: »Saj delam prav, ampak cilja ne dosežem!« Vprašanje je ali res delaš prav, ali si res želiš osvojiti cilj, si pripravljen žrtvovati kaj v zameno doseganja cilja itd.? Vprašanj na to temo je veliko, zato v kolikor ne najdemo prave poti in predvsem mentalnega doprinosa, cilja nikoli ne dosežemo. Ko govorim o mentalnem doprinosu, mislim na razvoj naših misli, razvoj osebnosti oz. na kratko notranje realnosti.

»Notranja realnost ustvarja bodoče rezultate«

V kariernem smislu govorim o doseganju želene službe ter področja zaposlitve – želena realnost. Zveni enostavno in tudi je enostavno, saj vsi vemo, da moramo skrbeti za svoj notranji svet ampak ali res to počnemo? Skrbimo, da so odločitve skladne z nami? Težka vprašanja, ki generirajo še bolj komplicirane odgovore. Kot sem že v blogu o pozitivnem pristopu definiral »…zaupanje vase generira uspeh…«. Res je, vsa orodja in metode so povezane med seboj, največjo povezava pa je prisotna ravno v notranjem svetu. Zaupanje vase je osnova na kateri se gradi personalni uspeh, tudi na kariernem področju.

Ali lahko dosežem zastavljeni cilj v karieri? Lahko, noben cilj ni previsok, v kolikor je skladen z našo notranjo politiko delovanja. Kaj pa generira našo notranjo politiko delovanja? To pa generira naš mentalni pristop ali na kratko misli. Misli, ki so lahko pozitivne ali negativne, vedno pripeljejo do cilja, četudi nam ni všeč. Potrebno je prebrati veliko knjig o osebni rasti, se udeležiti dogodkov / webinarjev na temo osebne rasti ter predvsem dati v prakso naučeno. Tako enostavno je, ampak časovno potratno, saj se rezultatov na področju pozitivnih misli ne pridobiti zelo na hitro, ampak postopno. Prav zaradi tega mi je ljuba teza, ki govori, da misli generirajo naš trenutni in prihodnji prihodek.

»Misli generirajo naš prihodek!«

Skrb za misli je ključnega pomena za obstoj, za naše zdravje in srečo. To sicer čivkajo že vrabčki, ampak dejstvo je eno samo, nič ali malo naredimo za krepitev želenih / pozitivnih misli. Pogled je vedno orientiran na slabe dogodke in ta pogled ustvarja našo / tvojo realnost.

Kako torej naprej?

Spustil se bom samo na karierno področje in sicer strategija je enostavna: zaupaj vase, misli naj bodo jasne in fokusirane na želeno, pridobi manjkajoče znanje / kompetence in wuala CILJ JE DOSEŽEN 😊. Sliši se enostavno ampak realizacija je tista, ki je pomembna. Sam izhajam iz dejstva, ki si ga dnevno mentalno ponavljam:

»Dobro počutje in zaupanje vase bo pripeljalo do željenega stanja na računu.«

Poleg mentalnega področja pa delam tudi na področju pridobitve znanj in kompetenc za boljšo prihodnost. Dejstvo, ki si ga dnevno pravim je

»GREM v akcijo!«

Avtor

Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.