Sodobni vidiki pridobivanja znanja ter vpliv na odnose in kariero

V vsakem blogu, ki sem ga do sedaj objavil navajam učenje novih stvari (znanj in razmišljanj) kot motor obstoja na planetu Zemlja. Je to res?  

Učimo se v šolah, predvsem pa se učimo življenjsko (vsakodnevno). Slednje je »najbolj kruto« in predvsem učinkovito ter sili k novitetam, novim pristopom / načinom razmišljanja in delovanja. Kaj mislim s tem? Preprosto, na podlagi izkušenj, ki jih imamo se tudi odločamo. Je pri tebi enako? Mislim da ja, kot motor takemu odločanju pa bistveno prispevajo občutki. Slednji kot sem že navedel so lahko dobri ali slabi. Sploh ni pomembno kakšni so, oboji so pravilni za nas. Oboji vodijo k cilju osebne rasti.

»Občutki vodijo k novemu znanju = izkušnjam.«

Kako pa občutke spremeniš v želeno stanje? No to pa s pomočjo orodij za pridobitev novega znanja. To vodi tako k novim odločitvam, kot do novih občutkov. Verjetno to že veš, ker to občutiš dnevno 😊. Nisem odkril tople vode na tem področju, je pa res, da velika večina raje gleda TV, kot pa bere knjige oz. se poslužuje drugih pristopov pridobitve novega znanja.  (Upam, da nisem koga užalil.)

»Učenje vodi v boljšo prihodnost!«

Najbolj razširjen način pridobivanja znanja so spletna orodja. Danes, ko so otroci »mobilni«, ko imamo internet in razne vsebine na dosegu roke, ko smo preplavljeni z informacijami in še bi lahko našteval, mislim, da je ključnega pomena predvsem spletno učenje / dostop do vsebin. Slednji način je predvsem časovno in finančno najbolj dostopen. Ne bom trdil, da je najbolj učinkovit, ker vseeno menim, da ne poda vseh vsebin tako kot jih poda predavatelj – ni energijskega prenosa, ampak je vsaj dober začetek k oblikovanju boljše prihodnosti.

Spletna orodja osebne rasti / znanj pa razdelimo v dve skupini in sicer video / foto orodja ter pisana beseda. Kot glavni način video / foto orodji so tukaj Webinarji in Youtube. Ja video vsebine so najbolj zaželene danes, pa če ti je všeč ali ne 😊. Avtorji, ki veliko uporabljajo ta orodja so: Dobra vila Maja (Slovenija), Tjaša Dorelay (Slovenija), Jay Shetty (Velika Britanija), MasterMind Akademija (Slovenija), Simon Sinek (Amerika) itd., avtorjev, ki delujejo na tem področju je res veliko. Kanali so tako Facebook kot Youtube, vedno bolj popularen pa postaja Instagram. Vsak avtor pokriva segment / področje, ki mu je najbolj blizu, avtorji z uporabo video orodij prodrejo globlje, predvsem pa povedo veliko več kot bi napisali. Marsikdo bo rekel, seminarji so še bolj fokusirani in boljši. Se strinjam, vendar so časovno in predvsem finančno veliko bolj obremenjujoči. Sam veliko uporabljam webinarje kot orodje za pridobitev novega znanja. Sem bolj IT-jevska oseba, zato mi je to orodje zelo blizu. Ker pa se ukvarjam tudi s fotografijo, vedno bolj pogosto uporabljam tudi Instagram 😊. Ja veliko delam s tehnologijo, mlajši bodo delali še več…prihodnost je definitivno v tehnologiji.

»Prihodnost je v tehnologiji…tudi na področju osebne rasti.«

Za bralce pa najdemo orodja kot so: Blog, spletne strani, danes pa so vedno bolj popularne motivacijske misli na Instagramu. Edina in zame zelo pomembna pomanjkljivost spletnih vsebin je, da splet (za 1x) ne omogoča prenosa mentalnih / energetskih vsebin. To je ključno za dolgoročno rast, predvsem osebni / poslovni napredek.

»Kombinacija orodij za osebno rast je TOP!«

Ostale pomanjkljivosti uporabe spletnih orodij so: neosebnost, neobvezujoče, predane vsebine so običajno precej poenostavljene ter neskupinske. Na kratko so bolj prodajno usmerjene s fokusom po obisku seminarja v živo 😊. Kot sem navedel je kombinacija najboljša. Zakaj moraš izbrati vse metode? Navedel sem, da ni energijskega prenosa, to pa je za osebno rast ključnega pomena. Slednje dobimo samo ob stiku z ljudmi. Splet tega ne omogoča, prav tu pa tiči zajec v luknji. Za osebni napredek ljudje potrebujemo ne samo znanje ampak tudi odličen energijski napredek. Nobene afirmacije, mentalni načini, strategije … ne bodo pomagali, v kolikor ne bomo presegli trenutnih energij. Res je, da se da preseči trenutno stanje tudi doma, vendar bo slednji pristop zahteval daljšo časovno premico. V kolikor je časa na pretek, ni težava 😊. Kako torej hitreje premagovati izziv rasti? Samo z kombinirano uporabo orodij, ki so na voljo. Ni vse samo tehnologija ter ni vse samo fizični pristop, resnica je v sredini.

Verjetno te zanima kako torej naprej?

Predlagam, da začneš z prebiranjem strokovne literature (Blog, knjige itd.), nadaljuješ z webinarji / youtube ter na koncu, kjer se boš dobil, obiščeš tudi seminarje. Garantirano boš tako dosegel preboj. Sem povedal kaj novega? Niti ne, kot dodatek temu pa uporabljam tudi filme 😊. Ja psihološke predvsem, slednji omogočajo gledalcu mentalni preboj. Ne govorim o kriminalkah ali španskih limonadah ampak filmih kot so The Shack (Koliba). Tega je veliko, zato poskusi 😊. Meni pomaga 😊, in slednje filme glej večkrat, vsakič jih boš videl drugače, pogled bo drugačen.

 »Psihološki filmi so TOP izbira«

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.