Linkedin za poslovni ali osebni namen?

LinkedIN je največje poslovno omrežje na svetu, saj na njemu najdemo prek 610 milijonov uporabnikov. To verjetno že veš? 😊 V Sloveniji postaja vedno bolj pomembno orodje predvsem za prodajo produktov in storitev. Na LinkedIN-u najdemo prek 340.000 uporabnikov iz Slovenije, številka še zdaleč ni zadnja. Menim, da je LinkedIN odlično orodje tako za iskanje novih poslovnih priložnosti, kot za prodajo / marketing produktov.

»LinkedIN je odlično orodje za iskanje novih delovnih priložnosti kot za prodajo in marketing produktov in storitev«

Zakaj menim tako? Preprosto, dnevno ga uporabljam v službene in tudi privatne namene, poleg tega pa ga uporabljam tudi kot odličen promocijski kanal za blog. 😊 Ammm sem povedal kaj novega? Ne, ker to je že splošno znano. Zakaj pa ga ti ne uporabljaš kot orodje promocije za tvoj posel? Tukaj tiči zajec v luknji. Večina uporabnikov vidi LinkedIN kot še eno »socialno omrežje za iskanje službe«. Kje je dodana vrednost s takšnim pogledom? Je ni, torej kako bi lahko še dodatno izkoristil LinkedIN. Uporabljam ga tudi kot orodje za tržno raziskavo ter kot učno platformo. Pogled kot učna platforma mi je všeč iz več zornih kotov. Portal omogoča poglobljeno učenje, obenem pa so »kolegi« zakladnica znanj. Jih izkoristiš? To je zame največja dodana vrednost kanala. Portal omogoča tudi mreženje in je kot oglasna deska prihajajočih dogodkov. Mreženje omogoča tiho pridobitev znanj na eni strani ter širjenje socialnih stikov na drugi strani. Fokus je seveda na rasti, tako v finančnem smislu, kot tudi poslovnem. Se mrežiš? Super. Kaj pa spremljaš dogodke? Verjetno zadnje spremljaš bolj preko Facebooka. Se motim? No LinkedIN je profesionalno orodje, zato pozivam podjetja, dajte oglaševat na tem portalu poslovne dogodke. Tako boste dosegli več, tako na področju prodaje produktov/storitev kot tudi pridobili potencialne kadre!

»Učna platforma, mreženje in dogodki so TOP kombinacija za uspeh«

Imam več kot 25.000 »prijateljev«, ki mi služijo danes predvsem kot učitelji. Četudi  neposredno nič ne delajo, mi kažejo možne poti, možno znanje itd. Skratka delovanje vsakega posameznika veča mojo bazo znanja. Kaj delam drugače kot ostali? Predvsem pogled na to omrežje je drugačen kot ga ima večina. Kakšen je? Kot sem že definiral se moj pogled nagiba k učiteljem. Na vse uporabnike gledam kot na učitelje in tukaj je razlika. Kaj dosežem s tem pogledom? Seveda RAST na strokovnem in osebnem področju.

»Pogled k neprestanemu pridobivanju znanja = RAST!«

Svetujem ti in te tudi spodbujam k pogledu omrežja kot odličnega učitelja. Vsak uporabnik je oseba, vsak uporabnik dela napake, prispeva pa lasten pogled in predvsem soustvarja poglede prihodnosti. Drzna teza ampak v praksi je tako! Podjetja se tega ne zavedajo oz. se zavedajo premalo. Če si v vlogi CEO potem te vabim, da me kontaktiraš in ti podrobneje predstavim pogled. 😊 Verjamem, da ga imam drugačnega kot večina. Le peščica uporablja LinkedIN v polnem obsegu. 😊 Mentalni pristop pri uporabi tako dovršene platforme je ključnega pomena. Delaj na svojem notranjem jazu. Ni dovolj izvedba aktivnosti, ampak je pomembno tudi kako rasteš od znotraj. Vsaki rezultati pridejo kot posledica tvoje notranjosti. Enako velja pri uporabi LinkedIN-a. Četudi boš izhajal iz zunanjosti, to pomeni samo na podlagi formalno pridobljenega znanja, boš prispeval poglede na portalu, ki bodo širili znanje drugim. Logično? Itak, znanje je živa stvar, pogledi so živa stvar, TI si živa stvar! Mi Primorci bi rekli: »Allora bom gledal samo naprej!« Res je pogled naj bo orientiran naprej, naj bo pozitiven in predvsem fokusiran na želeno. Pri tem ti lahko pomaga LinkedIN, zato začni gledati na LinkedIN v smeri dodane vrednosti in pridobitve novih znanj in kompetenc! Tako boš dosegel poslovni / osebni razvoj!

LinkedIN je samo eno od orodij, ki te bo obogatilo, ti dalo nove poglede in predvsem ti bo omogočilo strokovno napredovanje udobno doma iz kavča. Ne verjameš? Poizkusi in mi poročaj, če se motim.😊 Sedaj, čez poletje, imaš dragocen čas, da narediš strategijo kako uporabljati to orodje za dosego želenega cilja. Ne pa pozabiti:

»Spremeniti pogled na LinkedIN v želeno smer in verjemi rezultati bodo prišli.«

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.