Nasmešek in “čista” glava vodita k boljšemu odnosu v službi in doma

  • Se strinjaš, da je prvi korak najtežji?
  • Ti je znan občutek?
  • Rad delaš prve korake?

Vprašanj na temo prvega koraka je veliko, glavno vprašanje pa samo eno: ALI VEDNO DELAŠ VSE PRVIČ Z VESELJEM? Običajno smo vsi enaki, ker veliko »študiramo« ali je zadeva finančno vzdržna, kaj bodo rekli bližnji ali celo znanci ipd. Ti je poznano? Verjetno zato tudi ne dosegaš ciljev oz. ko se podajaš v novo izkušnjo ne dosežeš želenega takoj. Razlog tiči v tvojem notranjem vzgibu, po domače energiji vstopa. Velikokrat vsi, med njimi sem tudi sam, naredimo napako, ko neko novo izkušnjo gradimo na napačni osnovi, to pomeni, da nas razum in strah preplavi. Rezultat tega pa je mizeren ali pa ga celo ni. To opažam v službi in iz tega tudi izhajam, ker energija vstopa je zelo pomembna in lahko zatrdim, da pozitivna energija vstopa pripelje do maksimalnih rezultatov.

»Pozitivna energija vstopa pripelje do maksimalnih rezultatov«

Malce se bom ponovil z namenom, da ti pokažem, da je pozitivna energija glavna pri doseganju cilja. Izhajam iz sebe, zato da pomagam tudi tebi. Vsak ima želje in cilje in ker je to običajno nekaj novega verjamem, da prvič izvajaš določeno aktivnost. Kako? Prvi korak je res najtežji, ker nas vse preplavi strah. Strah na več področjih, najbolj izrazita sta skrb za finančni in časovni vložek. Končni cilj je mamljiv, vendar kako ga doseči?

»Preprosto v nove stvari, ki jih počnemo prvič, pojdimo / vstopimo z veseljem, z nasmeškom, z jasno definiranimi pozitivnimi občutki, kajti le slednji bodo pripeljali do želenega stanja na koncu poti.«

Kako pa se »prepričamo«, da je prvi korak, varen korak? Hja tukaj je več strategij, več poti, ki jih lahko izberemo. Prva je definitivno s strategijo vstopa. Ekonomsko in racionalno gledano, je ta najbolj enostavna in dobičkonosna. Se strinjaš? Jaz se popolnoma ne strinjam, da racionalni um popolnoma ve kakšen bo rezultat. Sam se raje zanašam na občutek, saj občutek nikoli ne laže, ker pride iz nas. To pomeni, da uporabljam kombinacije drugih stvari, ekonomske pristope (kljub temu da sem ekonomist po izobrazbi) prepuščam na zadnjem mestu. Govorim o pozitivnih afirmacijah, meditaciji, sprehodu, športu ter branju knjig. Na sebi vidim, da pridem do novih idej in poti samo ko imam bistro glavo. Racionalni um hitreje sprejme nove stvari, novo tveganje. Tudi v službi se to da prakticirati. Samo za 5 min stopiš iz pisarne na sveži zrak, se pretegneš ter nadihaš in ponovno vstopiš v pisarno. Poznaš sistem? Seveda, da ga poznaš! Ga prakticiraš? Odvisno kot kdo, ampak verjamem, da premalo. Za doseganje želenega cilja (četudi je cilj direktorja / vodje) običajno deluje samo naš ego in racionalni um, ki običajno nama ne dovolita stopiti na novo pot brez nerganja, brez slabe vesti. Z opisano strategijo pa se definitivno omogoči, da telo zadiha, gremo iz stresa ter pustimo občutkom da nas preplavijo. Rezultati? So veliko boljši, če ne celo praktično enaki kot bi želeli sami ali naši nadrejeni.

»Strategija: »čista« glava rodi pozitivne rezultate«

Sila preprosto je stopiti na novo pot, po domače narediti prvi korak, samo upati / želeti si moramo. Današnji čas ne dovoljuje, da smo pasivni, ne dovoljuje dvomov v naše sposobnosti, zato moraš biti aktiven na področju antistresnih zadev. Tega je na trgu veliko, že sprehod sprosti adrenalin in omogoči, da telo upošteva občutke, ki pripeljejo do cilja. Vedno bom zagovarjal občutke, le te premalo uporabljamo. Pa bi jih morali vedno, ker so edini, ki vedo kaj je za nas najboljše. Ne govorim o finančnem osmišljanju, ampak o naši sreči. Ne razumi me napačno, da finance niso pomembne. Itak da so! Ampak z dosego tudi malih ciljev, sem prepričan, bodo finance veliko boljše in predvsem zadovoljstvo bo večje.

»Pozitivno delovanje vodi do zadovoljstva«

Nikoli ne dvomi v lastne sposobnosti, delaj na pridobivanju novih. Samo tako boš presegel sebe, zrastel, to pa pomeni, da boš prvič izvedel neko aktivnost. Te bo strah? Jasno, ampak naj te ne bo, imej fokus, da to delaš zase, da zrasteš. V vsakem pogledu boš zrastel!

»Samo upaj si = Dovoli si novo izkušnjo«

Kaj dosežeš s pozitivno energijo? S pozitivno energijo, se pravi s pozitivnimi mislimi in občutki dosežeš maksimalen izplen. To pomeni, da boš dosegel vse cilje v kratkem času. Ni pomembna velikost cilja, vse boš dosegel ali pa celo presegel. Ne verjameš? En mesec si dovoli preizkusiti opisano, bodi radoveden in verjamem, da bo pri tebi isto kot pri meni. 😊 To pomeni, da boš cilje dosegal kot po tekočem traku, v kolikor boš v pozitivni energiji.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.