Unikaten pogled nase ali zaživi v odnosu do partnerja

  • Se počutiš drugačen?
  • Delaš stvari drugače?
  • Gledaš na svet drugače?

Vprašanj na temo drugačnosti je veliko, prav tako lahko o tej temi govoriva v neskončnost. Prav zaradi tega je nehvaležno opredeliti temo samo iz enega zornega kota, zato bom temo razširil in utemeljil iz zunanjega in notranjega pogleda.  

Drugačen, se glede na izkušnje, počuti vsak, že iz naslova vsakodnevnih misli in dela. Vsak pričakuje večji doprinos na poslovnem področju, kar vodi do večje blaginje in posledično do realizacije zasebnih ciljev. To je poznano vsakemu, je tako? To je tako imenovan zunanji pogled na drugačnost. Definitivno je zelo razširjen in ga praktično vsi prakticiramo. Verjetno je pri tebi enako. Ta zunanji pogled je nehvaležen, ker mislimo, da lahko s spremembo zunanje resnice spremenimo našo notranjost. Napaka! S spremembo naše notranje resnice se spremeni tudi naša zunanja realnost. Ravno obratno kot mislimo…prav zato lahko tisti, ki delujemo od znotraj-navzven pričakujemo boljše in hitrejše rezultate. Zadeva je precej enostavna, edino kar ne upoštevamo je naš notranji glas = občutke! Praksa pa je precej drugačna, saj delamo instinktivno. To pomeni, da ne nadzorujemo misli (notranji pogled), še manj pa upoštevamo občutke.

»S spremembo naše notranje resnice se spremeni tudi naša zunanja realnost«

Cilj, ki ga želimo je običajno materialen in tukaj je srž problema. Tisti, ki iščemo odgovore v naši notranjosti, vemo, da so občutki, misli in želje tisti motor, ki vodijo naprej. Nikoli ne greši naše telo, vsi smo na tem planetu, da uresničimo oz. osvojimo lekcijo. Sprašuješ se kaj ima to veze z drugačnostjo? Ima, saj je zunanji svet prepleten z notranjim, to pa pomeni, da smo drugačni samo in zgolj takrat, ko imamo misli drugačne od ostalih. S tem dosežemo, da nas drugi gledajo kot posebneže = drugačne. Ali se tako počutimo ali ne, je pa vse odvisno od naše percepcije. Vprašanja zate:

  • Kje si ti?
  • Kako se počutiš?
  • Si naravnan k drugačnim pogledom ali si kot ovca in delaš vse zadeve isto kot ostali?

Definitivno sta naš pogled in delovanje zelo pomembna, sicer sta zunanja elementa, ki sta vezana na druge. Posvečanje pozornosti drugim pa ne rodi dobrobiti ampak nas spravlja v obup. Verjetno ti je poznan občutek? Prepričan sem, da ti je poznan, zato verjamem, da delaš drugače. Bolje se je počutiti drugačen, kot pa biti ovca. Vsaj tisti, ki delamo na sebi delujemo v takšni energiji. To pomeni, da moraš veliko energije vložiti v to, da se ne sekiraš, da delaš stvari kot sam želiš, skratka, da si ti tisti, ki ukazuje svojemu življenju. Prav tukaj nastane težava v poslovnem svetu, ker običajno vsi »ubogamo« nadrejene. Kako v takšni situaciji narediti nekaj drugače? Enostavno, svojo energijo, svoje kompetence in svoje videnje predstavimo nadrejenemu in sem prepričan, da bo vsaj nekaj predlogov uresničenih.

»Bolje se je počutiti drugačen kot pa biti ovca.«

Pokazal sem že, da so misli eden od naših motorjev. V tem primeru govorim o mislih, ki peljejo v realizacijo. Biti drugačen v tem primeru pomeni, da mislimo bistveno drugače kot ostali, dejanja pa podkrepijo našo mentalno afirmacijo. Misli je potrebno nadzorovati, jih usmeriti na cilj s tem dosežemo drugačnost. Le v tem primeru bo realnost drugačna. To pomeni, da smo drugačni. Zato delujmo v smeri cilja.

  • Deluješ?
  • Usmerjaš svoje misli?
  • Si pripravljen trdo garati, da uresničiš zastavljene cilje?

V kolikor je odgovor pozitiven verjamem, da boš uspel. Za začetek pa uporabi afirmacije in pozitivno glasbo. Na YouTube-u najdeš tega ogromno. Misli so povezane z našim pravim jaz-om, to pa pomeni, da so čiste, da so pozitivne in predvsem naravnane na dobrobit zase. Torej prični nadzirat misli in jih usmerjati na želeno. V kolikor bo to pretežko pomeni, da ni cilj skladen s teboj. Torej ne uporabljaj racionalni um, ampak se poslušaj, tako da stopiš v meditacijo, greš v naravo itd. Dobi svoj pristop, ki ti ustreza in se ga poslužuj. S tem boš pridobil na notranjem in zunanjem področju = misli in dejanja bodo skladna s tabo.

»Misli je potrebno nadzorovati, jih usmeriti na cilj. S tem dosežemo drugačnost.«

Res je, zunanji in notranji pogled sta povezana in se prepleteta. Ne moremo pogledati samo iz enega zornega kota, ampak je potrebno oba pogleda povezati, saj sta oba ključnega pomena, da se doseže želeno stanje / cilje. Drugačni se bomo vedno počutili drugačno, pomembno pa je samo v kakšni smeri, koliko ter zakaj. Ravno na tej točki lahko povzamem lastne ugotovitve. Nikoli ni potrebno delovati v smeri kot kdo želi, naj bo to osnova. Pomembno je, da vsaka misel, občutek in dejanje odraža nas samih. Odraža pravi jaz. To pomeni, da smo za to ceno drugačni. Običajno nas bodo sogovorniki označevali kot čudno bitje. Vsak je drugačen od drugega, vsak je poseben, vsak je unikaten.

»Definicija drugačnosti: vsak je drugačen od drugega, vsak je poseben, vsak je unikaten.«

Torej kako delovati? Opisano je realno stanje, prav zato deluj iz sebe. Deluj tako kot misliš da je ZATE prav! Kaj menijo ostali naj te ne zanima, naj te ne bremeni, naj te ne prežame. Ampak deluj v smeri doseganja in preseganja lasnih mej. V kolikor boš dosegal cilje te bodo vsi označevali za drugačnega. Pomembno pa je samo eno, kaj meniš sam o sebi. Lastna vrednost je najbolj pomembna. Občutek drugačnosti naj bo povezan samo in zgolj s tvojo notranjostjo. To pomeni, kolikor se ti počutiš drugačnega TO JE RES in ne obratno. Delovanje v tej smeri bo prineslo pravo mero avtokritičnosti ter končne uspešnosti.

»Deluj tako kot misliš, da je ZATE prav!«

Verjamem, da ti bo uspelo!

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.