Živi svoje sanje tudi v službi

  • Udejanjaš strategijo učenja?
  • Si naravnan k doseganju ciljev?
  • Poznaš pristope, da iz sebe stisneš še tisti kanček energije, da dosežeš želeno?

Če je odgovor pozitiven na vsa tri vprašanja pomeni, da ne rabiš prebirati naprej prispevka. 😊 Ker pa vem, da ni tako, le nadaljuj…pokazal ti bom kje VSI grešimo oz. kaj delamo narobe. Dnevno sprejemamo odločitve, ali dosežemo zastavljene cilje pa je odvisno, kako smo bili uspešni pri uresničevanju strategij za dosego slednjega. Kaj boš naredil, da dosežeš cilje? Ja enostavno udejanjiš strategijo in si na konju. Simple like that! Ker pa vem, da misliti ne pomeni še udejanjiti strategije, poglej kakšne opcije imaš.

Cilje dosežemo na več načinov, kot pa sem že opisal enega je prvi in najbolj znan z uporabo metode SMART. Ker sem omenjeni pristop že definiral ga ne bom ponovno izpostavljal (Preberi BLOG: Postavljanje ciljev in vpliv na osebnostno rast). V tem prispevku se bom bolj posvetil predanosti cilju, kar vodi k predanosti sebi. Slednji vidik je najbolj pomemben ravno na področju realizacije. Realiziramo lahko vse kar si zadamo, samo verjeti moramo v to. Ja res je, verjeti moraš v dosego cilja! Imaš zaupanje v realizacijo? Tudi če odgovoriš pozitivno pomisli, če si res predan cilju. Predanost je ključnega pomena, da spraviš iz sebe maksimalno količino energije, da izpelješ cilje. Vem, enostavno za povedati, je pa veliko težje resnično dati celega sebe v stvar. Filozofsko rečeno:

»Realizacija je odvisna od tvoje vstopne energije.«

Že v BLOGU o drugačnosti sem ti predstavil področje realizacije na zelo enostavnem primeru. Dejstvo je res takšno, da je potrebno  naučeno / pridobljeno znanje dati v prakso. To pomeni, da začneš živeti svoje sanje, da začneš graditi svoje bogastvo = krepiš tako materialni kot nematerialni svet okrog sebe. Predstavil sem ti že možnost uporabe meditacij in afirmacij ter branja knjig in učenja na podlagi spremljanja psiholoških filmov. No to so vse opcije za osebno rast!

»Orodij za udejanjanje strategije rasti je več in obsega: uporabo meditacij in afirmacij ter branja knjig in učenja na podlagi spremljanja psiholoških filmov.«

Ne obstaja samo ena pot temveč govorimo o spletu večje količine »orodij« za dosego želenega stanja. Kako naprej je pa odvisno veliko od tebe. Ja res je, poleg želje je potrebno nekaj narediti. AKCIJA! To pomeni, da lahko uporabljaš neskončno število tebi poznanih orodij za pridobitev dodatnega znanja, ki ti bo služilo k udejanjanju strategij za dosego cilja. Omenil sem tista, ki jih uporabljam praktično dnevno. Pri svojem delu v kadrovski službi služijo omenjena orodja praktično v vsaki situaciji. Psihologija, tudi če je lastna je tista prva stvar, na kateri temelji naša realizacija oz. po domače prihodnost obstoja. V kolikor boš vložil vase novo znanje, ki je lahko vezano na službene kompetence ali pa boš posegel po znanju za vsak dan boš dosegel rast. Rast tako na osebnem kot poslovnem področju. Obe področji se prepletata, zato ju ne morem ločiti. To pomeni, da boš predan cilju in posledično boš predan sebi. Delal boš v srčni smeri, v smeri doseganja želenega stanja.

»V kolikor boš vložil vase novo znanje, ki je lahko vezano na službene kompetence ali pa boš posegel po znanju za vsak dan boš dosegel rast.«

Obljubil sem, da bom predstavil kje vsi grešimo. No opisal sem že dejstvo kje vsi grešimo in to je, da ne gremo v AKCIJO. Zelo enostavno je besedno in mentalno stvar udejanjiti, ampak do fizične materializacije ne pride. Akcija je ključnega pomena na področju predanosti cilju in sebi. V kolikor tega ni, ne morem govoriti o doseganju cilja. Kje je težava? Ker se ustrašimo! Ja, res je, ustrašimo se sebe, svojih sposobnosti oz. neznanja / nezmožnosti. A smo res takšni? Ja smo, v duši vsake osebe, tako mene kot tebe, vsaka stvar vsaj malce ustraši. To je podzavestna stvar na katero imamo sicer vpliv, ampak se eni bolj drugi manj učinkovito bojujemo z njo. Kaj torej narediti? Četudi nas zadeva plaši, se moramo prepričati, da je dobra za nas in se pogumno podati v realizacijo. Vem ni vedno lahko, ampak treba je vložiti potreben trud ker občutek nemoči traja samo toliko časa kot je začetek nove stvari. Torej pogumno stopi iz cone udobja, pogumno se podaj v raziskovanje in udejanji vse zastavljene strategije. Vem da ti bo uspelo!

»Akcija je ključnega pomena na področju predanosti cilju in sebi.«

Samo ob dejstvu, da se prepustiš / predaš boš videl, da boš cilje dosegel bistveno lažje. Predvsem bo stresa manj, učinek realizacije pa bo večji. Izhajam iz lastnih izkušenj, zato dodobra poznam občutek nemoči, občutek, ko »zmrzne« telo. Kaj storim tedaj? Enostavno, brez premisleka grem v stvar. Ja naredim kakšno napako, vsaj razum tako pravi, ampak tako se naučim bistveno več, predvsem pa grem iz cone udobja in razširim bazo znanja / izkušenj.

  • Torej kaj boš ti naredil?
  • Se boš podal v svet neznanega?
  • Boš predanost cilju usmeril v realizacijo in boš naredil kar je potrebno za dosego slednjega?

Verjamem vate!

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.