Z nadzorom misli do osebnega in poslovnega uspeha

  • Nadzoruješ dnevne misli?
  • Ti ni poznano področje?
  • Nimaš te navade?

V vseh BLOG-ih do sedaj najdeš navedbo, da je potrebno nadzirati misli. Poleg tega o tem govori že nešteto knjig. Lastne misli so naša dediščina, naša kreacija ter preteklo delovanje. Kaj mislim s tem? Trenutne misli generirajo našo prihodnost in so plod misli iz preteklosti. Ni časovne premice, da objasni kdaj se bo misel uresničila, ampak se bo. Zakaj tako pravim? Na primeru bo najlažje objasniti: nakup dobrine je posledica, vse pa se začne z željo ter nadaljuje z akcijo (strategijo in denarjem kako priti do dobrine). Želja pa je najprej misel, ki se je rodila v nekem trenutku v preteklosti na podlagi takratne potrebe. Torej naše trenutne misli so generator preteklih dogodkov / misli ter vodijo do prihodnjih dogodkov / rezultatov in prihodnjih misli. Malce komplicirano zapisano, ampak ljudje delamo to spontano. Naši prihodnji dogodki so posledica naših trenutnih misli. V kolikor se zadevaš in ti niso všeč posledice, boš nadziral misli. Ti je vsaj malo jasno? Pomisli kako razmišljaš in boš videl, da je zadeva enostavna zate. Nadzor misli je navada, katera zahteva vajo.

»Lastne misli so naša dediščina, naša kreacija ter preteklo delovanje.«

Realizacija preteklih misli je današnja realnost. Tako kot smo razmišljali v preteklosti, tako se nam je svet realiziral danes. Vem velikopotezna zadeva, pa boš rekel: »saj nisem želel težav, sedaj pa imam težave itd.« Res je, nismo si želeli težav, nismo si želeli izgube službe, nismo si želeli poškodbe itd., pa se je vseeno realiziralo. To je posledica občutkov, na nezavednem področju si sami kreiramo naše »težave«. Bolje rečeno preizkušnje. Na nas je, kako se na to odzovemo. Burna in nejevoljna reakcija bo v prihodnosti rodila podobne ali celo slabše rezultate / dogodke. Zakaj tako pravim? Enostavno, vsa materialnost prihaja iz notranjega sveta. Vse se začne in konča tam. Vem, ne boš se strinjal, ampak verjemi. Ker niti se ne zaveš kaj misliš in se ti uresniči. Obenem pa je realizacija nekaterih misli zgolj približek. To pa zato ker se misli povezujejo / združujejo. Vem težko ti je to razumeti, ker se to zgodi avtomatično. Ampak tako deluje proces misli.

»Vsa materialnost izvira iz notranjega sveta. Vse se začne in konča tam.«

Ko govorim o mislih enostavno ne morem mimo dejstva, da govorim o dediščini oz. kreaciji. To odražajo naša dejanja, naš materialni svet. Izhajam iz dejstva, da misli vodijo k čustvom, čustva vodijo k dejanjem in dejanja vodijo k rezultatu. To je dejstvo, ki jo boš prebral praktično povsod, avtor tega pa je T. Harv Eker. Težavica nas sili k nakupom, ki so običajno impulzivni. To so čustveni nakupi. Zakaj? Zato ker naš racionalni um misli, da bo le na takšen način dosegel cilj. Doseže?! Ne in Da. Zakaj ne in zakaj da? Zato ker misli niso naravnane k cilju in posledično četudi kupimo materialno stvar, sploh ni nujen pogoj za dosego cilja. Ampak le proces lahko pripelje do zaključka oz. osvojitve želenega stanja. In to je košček v mozaiku za dosego cilja. To pomeni, da je potrebno misli nadzirati.

»Misli vodijo k čustvom, čustva vodijo k dejanjem in dejanja vodijo k rezultatu. – T. Harv Eker«

Procesu nazora misli pravim strateški pristop v procesu misli. Slednji se zgodi, ko namerno planiraš misli in jih usmerjaš k želenemu. Skupaj z vizualizacijo je uspeh zagotovljen, vendar ne takoj ampak, ko se telo in duh umirita. To pa ni rečeno, da se takoj udejanji. Planiranje misli je pristop, ki zahteva vajo. Na dan imamo več kot 70 tisoč misli. To pomeni, da je težko nadzirati vse misli, vendar vsaj v zavednem delu lahko poskrbiš, da zate »najbolj pomembne« usmeriš na želeno. Cilj ti mora biti jasen, obenem pa si ga moraš tudi predstavljati. Enostavneje ti bo pri materialnih dobrinah. Slednje si lahko predstavljaš in predvsem imej občutek, da je stvar že pri tebi. Samo tako boš zadevo uresničil prej kot bi jo sicer.

»Uporabi vizualizacijo in občuti, da želeno že imaš. VADI! Voala, cilj je dosežen.«

Enako velja v kariernem smislu. Preko portala LinkedIN dnevno vidim, da veliko ljudi začenja novo pot. Tisti, ki so začeli novo karierno pot bodo rekli: »Samo prijavil sem se in sem dobil novo službo.« Kje je pa želja po novem? Kakšni so bili občutki ob prijavi? Kakšni so sedaj ob nastopu nove službe? To nobenega ne zanima in ravno tukaj so vsi odgovori. Tako torej, vse se začne v mislih in občutkih. Dejanje je že akcija, je že posledica želje oz. misli. In verjemite mi strokovnost ni samo in zgolj edina spremenljivka. Kadroviki govorimo tudi o energiji / motivaciji. Tega se ne da opisati, ampak so občutki. Ja, subjektivnost je v tem primeru visoka, ampak je ključnega pomena. Z nadzorom misli se doseže to, da je energija vstopa že v pisanju prošnje tista prava. Obenem pa je energija vstopa tudi na razgovor tista zmagovalna. Tukaj lahko dosežeš želeno samo in zgolj s pravo motivacijo, ki je posledica misli. Torej planiral si novo službo, naredil prvi korak (prijava), naredi še enega in se mentalno pripravi na razgovor. Obenem vizualiziraj in občuti novo delovno mesto. Voala, služba bo tu.

»Želja po novem, občutki ob prijavi ter občutki ob nastopu so pomembni za karierni razvoj.«

Nakazal sem že kako delujejo misli v notranjem svetu in da vse izvira iz tam. Kako lahko nadzoruješ nezavezne misli? Najprej izhajaj iz sedanjega sveta / misli. Nauči se nadzirati vidne misli, ta navada bo posledično pripeljala tudi nezavedni um do spremembe misli. Razlog je ta: počutil se boš bolj polnega, bolj optimističnega in to bo »prisililo« nezavedni um, da prilagodi pristop misli. Vem marsikateri guru in strokovnjak se ne bo strinjal z menoj, ampak Janezka naučiti nekaj novega bo najlažje in najbolj učinkovito samo tako, da izhaja iz že znanega in oprijemljivega. Zavedni um je potrebno pretentati in to je pristop.

»Nezavedne misli nadzoruj z navado, ki jo pridobiš z nadzorom misli na zavednem področju.«

Samo ob dejstvu nadzora nezavednih in zavednih misli boš dosegel rezultate! Je pa res, da se bodo rezultati spremenili že ob spremembi zavednih ali nezavednih misli. Ni pa nujno, da tebi v prid oz. po tvojih željah. Torej začni z vidnim, to pomeni: občuti želeno, vizualiziraj in planiraj. Cilj bo prišel, ampak VADI. Ni nujno, da boš takoj osvojil želeno, ampak z vajo verjamem v uspeh.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.