Igraj se in uspel boš v službi in izven nje

  • Se rad igraš?
  • Ti je življenje igra?
  • Gojiš otroka v sebi?

Že vrabčki čivkajo, da je potrebno negovati otroka v sebi. Ja je že zguljena tema…ampak nihče se ni vprašal zakaj in predvsem kako? Teza drži, je pa zelo zakomplicirano področje, ker je večplastno. Vključuje tako mentalni kot fizični (telesni) del, lahko pa ga pogledamo tudi iz vidika strah-pogum ali stagnacija-tveganje. Nekaj pogledov ti bom predstavil.

V kolikor želimo priti do uspeha na vseh področjih, tako osebnem kot poslovnem, se je potrebno igrati. Ja igranje kot to počnejo otroci, slednji so nam lahko za vzor. Na življenje gledajo z velikimi očmi. So kot »spužva«, ki posrka vse kar je v dosegu. Obenem pa skozi igro dosežejo novo znanje, novo stanje in občutke, ki so pristni. Mi, odrasli pa lahko s pristopom igre dosežemo veliko več, ker lahko poleg definiranega z uporabo zavedanja dosežemo še hitrejše napredovanje in predvsem hitrejšo manifestacijo. To pomeni uporabo mentalnega dela. Ko govorim o manifestaciji pa govorim o fizičnem delu, kot rezultatu. Skratka uporaben pristop, fokusiran na cilj, čeprav strategija je precej zmedena. Zakaj je strategija zmedena? Ja zato, ker igranje nima jasne poti, je veliko scenarijev v igri, tudi takšnih, ki niso predvidljivi. Prav zato je pomemben aspekt časa. Otroci poizkušajo in poizkušajo ter si vzamejo čas. Vprašanja zate:

  • Delaš tako kot sem definiral?
  • Se vedeš kot otrok in gledaš na svet z velikimi očmi?
  • Se rad učiš in preizkušaš nove stvari?

»Na življenje glej z velikimi očmi, bodi kot spužva.«

Negovanje otroka v sebi pomeni se igrati z življenjem. Ne mislim na nesmiselna tveganja, mislim predvsem na igranje različnih vlog in scenarijev, preizkušanje novih stvari in predvsem negovanje vedoželjnosti. Zaradi šolskega, delovnega, pravnega, državnega itd. sistema smo postali ovce, ki so zelo preplašene. Preveč smo regulirani in zaradi mnenja okolja se marsičesa ne upamo. Rezultat pa vidi predvsem naš notranji jaz. Igra je smisel življenja, na planetu Zemlja smo zato, da se igramo, da ga raziskujemo, odkrijemo 50 ali celo 100 odtenkov Zemlje in posledično sebe! Raziskuješ sebe in sposobnosti? V kolikor je odgovor pritrdilen si na pravi poti k odkritju namena ali pa ga celo živiš.  V kolikor pa ne delaš po principu odkrivanja oz. se ne igraš je tudi prav vendar si v krču. Sprosti krč, ki se je naselil v vsako tvojo celico, sprosti se! To dosežeš na veliko načinov in sicer preko meditacije, sprehodov, s prebiranjem knjig, filmov itd. Uh tega je ogromno, poizkusi se umiriti. Izgovori niso nič drugega kot beg iz cone namena, preprečujejo napredovanje. Deluj na mentalnem področju, ker te bo pripeljalo do novih odkritji. Celo življenje se učimo, sebe pa najmanj poznamo. Raziskuj svojo notranjost, ker boš vedno spoznal nekaj, kar še nisi vedel o sebi. Opisano stanje in rešitev dodobra opisuje vidik strah-pogum ali stagnacija-tveganje. Torej poišči pogum in tvegaj! To z drugimi besedami pomeni, da se predaj igranju in raziskuj. Nagrajen boš z uspehom!

»Igra je življenje, igra je uspeh, igra je odkrivanje 50 ali celo 100 odtenkov Zemlje in SEBE.«

V fizičnem svetu pa je malce neurejeno, malce z dvomi postlano. Zakaj? Ja zato ker velika večina, kot sem že definiral v veliko BLOGih, gleda na uspeh kot »srečno naključje«. Dejstvo je samo eno, urejen notranji svet pripelje do urejenega zunanjega sveta. Z drugimi besedami, pozitivne misli in občutki vedno pripeljejo pozitivne dogodke, nakupe / dobrine ter poslovna udejstvovanja. To pa zato, ker otroška igra pripelje do novih pogledov na svet in predvsem nasmeška na obrazu. Ti je težko se vesti kot v otroštvu? Si pozabil kako to deluje? Vem, sistem te sili v razmišljanje in delovanje na način kot ga delaš danes, ampak tvoj celični svet / telo točno ve kako gre igra in kakšen je rezultat. Prepusti se občutkom, da te popeljejo skozi proces. Ja vem, prvič ti ne bo uspelo, drugič tudi ne, vendar poizkusi vedno še 1x. Ne obupaj, 20-30 let so te učili v vrtcu, šolah in službah po sistemu, ki ne deluje. Sedaj imaš priložnost, da ti kreiraš pristop, ki tebi ustreza.  

  • Je res prav zate to kar znaš?
  • Si prepričan v odgovor?
  • Premisli še 1x tokrat pa ne uporabi glave ampak občutke. Kaj ti pravijo?

To je to, občutki so tisti, ki te bodo vedno pripeljali do pravih odgovorov. Otroška igra pa je pristop, ki bo pripeljal do materializacije dobrin.

Dober primer kako živeti namen in tudi kako negovati otroka v sebi je Steve Jobs oz. inovatorji nasploh. Osebe živijo skladno s seboj, tvegajo, se poslušajo, verjamejo vase in verjamejo v uspeh! Da so postali pionirji na področju so se igrali, igrali razvijalce in so uspeli. Ja res je, 100…x so bili poraženi, počutili so se ničvredne, vendar in predvsem so verjeli v boljši svet. Verjeli so v nekaj, kar otroku pomeni veliko, odrasli pa ne znamo (ali nočemo) negovati: VEDOŽELNOST! Skratka raziskovali so do onemoglosti in prišli do zaključka. Danes pa žanjejo uspehe.

»Neguj VEDOŽELNOST«

Kot si že opazil, notranji in zunanji svet sta prepletena. Zato velja še 1x ponoviti že velikokrat slišano trditev: »Tvoja notranjost ustvarja tvoje današnje stanje«. Torej moraš veliko narediti sam pri sebi, se usmeriti predvsem in najprej vase, da pa to narediš je ključnega pomena, da pričneš negovati otroka v sebi. Samo na ta način boš dosegel preporod na vseh področjih. Uspeh boš žel tako na nevidnem (občutkih in misli) kot na vidnem (materialne dobrine). Prepričan sem, da boš dosegel vse želene cilje, ampak na igriv način. To pomeni z zabavo in nasmehom na ustih. 😊

Torej deluj odprto, deluj vedoželjno in UŽIVAJ! To z drugimi besedami pomeni igraj se z življenjem. Tisti, ki se igra profitira. Poizkusi in poročaj o napredovanju. 😊

Avtor
Tomaž Tinta

One thought on “Igraj se in uspel boš v službi in izven nje

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.