Z odločnostjo do kariernega preboja

Vem iz prakse in življenja, da je nadzor misli najtežji del osebne rasti, osebnega razvoja oz. doseganja ciljev. Vse (uspešnost) pelje čez ta proces, misli peljejo k cilju. To sem že velikokrat zapisal, ampak nikoli ni dovolj. V BLOGu o »Nadzoru misli« sem dodobra razčlenil področje na zavedni in nezavedni del ter predstavil zakaj je dobro nadzirati misli. Torej vprašanji:

  • Delaš na navadi nadzora misli?
  • Vadiš?

V kolikor si odgovoril pritrdilno, ti ni potrebno prebirati naprej, ker boš vedno dobil kar si zaželiš. Ampak, ker vem, da potrebuješ še kakšno utemeljitev v smeri nadzora misli, preberi naprej. Dejstvo je samo eno, misli vodijo k cilju/rezultatu. Kruta realnost je sledeča: misli ne izbirajo in so lahko dobre ali slabe. Prav tako rezultati… to sem že pokazal, zakaj ampak vseeno naj ti razčlenim področje še iz vidika izidov.

»Misli ne izbirajo in so lahko dobre ali slabe, kar vodi k dobrim ali slabim izidom.«

Izide lahko razčleniš na več načinov, najbolj razširjen pristop je na dobre (pozitivne) in slabe (negativne). Imaš pa še opcijo, da pogledaš na izide kot zmaga, poraz ali neodločen izid (iz športa). Lahko pa pogledaš na izid tudi kot na osvojitev ali neosvojitev itd. Skratka opcij je veliko, omenil pa sem tiste razčlenitve, ki so najbolj pogoste. Vsem opredelitvam pa je skupno črno ali belo polje uspeha. Iz športa pa smo pridobili še sredinsko opcijo, opcijo kjer noben ne zmaga. Ali je v realnosti tako? NE! Vedno nekdo zmaga, doseže cilj ali pa se pritožuje. To je dejstvo, zakaj tako? Enostavno naravni tok življenja je takšen, da ti vedno prinese izkušnjo, kako se boš nanjo odzval pa je odvisno od tebe. Odziv je odločitev, odločitve so vedno pozitivne ali negativne. Četudi se odločiš in sprejmeš sredinsko pot, to naravni tok življenja vzame kot odločitev, negativno ali pa kot pozitivno odločitev, odvisno je samo kakšne občutke imamo. Zakaj tako, se verjetno sprašuješ. Ker življenje ni zemeljsko, ne vidi izidov kot jih vidimo mi, ampak se obnaša energetsko. Torej dobra in predvsem močna energija vodi / pelje k rezultatu. Življenje se tako odloči, da bo sledilo energiji. Ali je prav ali ne nam racionalni um ne bo dal pravega odgovora. Tako je in prav je tako. Naučiti se moramo odločati ter pri odločitvah upoštevati občutke!

»Izidi so vedno črni ali beli / zmaga ali poraz. V kolikor nočeš negativnih izidov se nauči odločati. Sprejmi priložnost in dokaži sam sebi iz kakšnega testa si.«

Izidi in prav tako misli zahtevajo odločno osebo! Odločna oseba pa postaneš samo takrat, ko sprejmeš odločanje v svoje roke. Vedno imaš na izbiro vsaj dve opciji, katero opcijo izbereš pa je odvisno od tebe. Res je, vsaka odločitev terja rezultat, slednji pa ti je lahko všeč ali ne, rezultat je. Torej moralni nauk je, sprejemaj odločitve, ki so ti všeč, da boš dobil najboljše rezultate. Kako boš do tega prišel? Tako, da uvedeš ekonomsko oz. računovodsko foro (list papirja, črka T čez cel list in zapišeš + in – posamezne odločitve). Vem veliko dela, ampak pomembne odločitve so takšne, da zahtevajo malce več truda. Ne pozabi tudi upoštevati občutkov in srca pri odločitvah. Trojna kombinacija, ki vedno deluje 😊. Preizkušeno! Opisano opcijo uporabljam dnevno, zato vem, da sprejemam odločitve, ki so v skladu z menoj.  

»Izidi in prav tako misli zahtevajo odločno osebo!«

Kot sem že definiral, nobena stvar ni samo črna ali bela, vmes ima še 1000…x barvnih opcij. Res je, odločitve terjajo izbiro, vendar se lahko vedno obrnemo po vetru, vedno se lahko odločimo za drugačno opcijo. Vsaka odločitev pa pelje k rezultatu. Sploh ni pomembno kakšen je, vedno trčimo v rezultat. Nam je všeč? Odvisno od pogleda, je pa res, vsaka odločitev je dobra odločitev. Poglej iz tega zornega kota in boš definitivno bolj srečen, predvsem pa bodo občutki zelo pozitivni. Dobri občutki ter uporaba srca peljeta k najboljšim izidom. To je sigurno, ker ni možnosti, da sprejmeš odločitev, ki vsaj malo ni v skladu s teboj ob uporabi pozitivnih občutkov in srca. 

»Dobri občutki ter uporaba srca peljeta k najboljšim izidom.«

Zakaj tako? Uporaba srca pomeni, da upoštevamo sebe, da upoštevamo lastne ugotovitve, lastne želje in predvsem misli. Misli ne izbirajo in pripeljejo v najslabšem primeru do negativnih izplenov, vendar v kolikor upoštevamo srce je riziko neuspeha zmanjšan na minimum. Kako to storiš? Upoštevaj občutke! Vsaka stvar, ti bo dala občutek. V kolikor ga upoštevaš, verjamem, da boš dosegel maksimalen izplen. Četudi bo slab, to pomeni, da nekaj ukreni. Ja AKCIJA je tista, ki velja prav povsod. Pri tem je pomembno, da upoštevaš dobre občutke in se odločaš samo na podlagi dobrih občutkov. To pomeni, da pri generiranju dobrih občutkov sodeluje tudi srce in v kolikor se boš ravnal po tem verjamem, da boš sprejemal odločitve, ki so dobre zate. Boš upošteval dobre občutke?

»Misli ne izbirajo in pripeljejo v najslabšem primeru do negativnih izplenov, v kolikor upoštevaš srce je riziko neuspeha zmanjšan na minimum,«

Zakaj sem ti razlagal o izplenih, občutkih in srcu? Zato, ker to neposredno vpliva na tvoj miselni okvir. To pomeni, da boš dosegel dobre misli samo in zgolj takrat, ko bodo občutki ter uporaba srca pri občutku ter izpleni dobri zate. Ko se boš počutil TOP, boš dosegel tudi cilje. Misli ne izbirajo je naslov BLOGa in to je res. Dobri občutki, ki so pocukrani s srčnimi odločitvami vodijo do TOP izplenov zate. Posledično pa boš tako dosegel boljše počutje in predvsem se boš počutil večjega. 😊 Ali ni to dovolj, da začneš delati, kar je zate PRAV?

Verjamem, da boš dosegel želeno, verjamem v uspeh, samo nekaj naredi, da bo slednji potrkal na vrata.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.