S SPREJEMANJEM LASTNEGA SVETA DO ZDRAVJA

Sprejmi svoj svet, sprejmi ga z veseljem, predvsem sprejmi izide. Slednji so lahko najbolj temačni ali veseli, odvisno je samo, kako pogledaš nanje. Evo pa sem zaključil BLOG. Ampak naj ti postavim tri vprašanja:

  • SI negativen ali pozitiven?
  • Delaš na sebi, to pomeni, da se izobražuješ?
  • Se rad pritožuješ in opravljaš druge?

Odgovori vodijo do tvojega bistva. Razumski odgovori prihajajo iz glave, torej so netočni oz. pogojeni z možnimi scenariji. Poskušaj odgovorit na vprašanja brez da vpleteš glavo, torej takoj, ko se nekaj vprašaš v tisti sekundi tudi odgovori. To so spontani odgovori, tisto so pravi odgovori, ker prihajajo iz tebe. Torej kakšni so? Zapiši si jih, saj jih boš potreboval skozi celoten BLOG.

»Spontani odgovori so ključ do resnice.«

Pozitiven ali negativen pogled na izide je običajno vezan na izkušnje. Običajno smo nagnjeni k negativnemu pogledu in komentiranju življenja. Pritožujemo se, se jezimo, kritiziramo druge, kakšni so do nas itd. Skratka smo negativni in to pelje do neuspeha. Si takšen? Gledaš na svet negativno in predvsem se vedeš kot množica? Torej negativno z velikim pridihom na pritoževanju?

V kolikor si takšen se zamisli nad tem! Razlog je enostaven. Kdaj si lahko v negativni energiji privlačil pozitivne ljudi in dogodke?! NIKOLI! Torej, zakaj si takšen oz. zakaj vlečeš takšen vzorec naprej, če si opazil, da ne deluje? Vsi, vključno z mano, smo precej podvrženi negativnim dogodkom in ljudem. Ampak naj ti povem, v kolikor srečaš negativno osebo oz. prejmeš negativno izkušnjo je to le zato, ker si »potreben« življenjske šole oz. modrosti. Nihče ni ti, nihče ne bo ti, noben ne ve kakšen si v resnici (četudi marsikdo govori, da te pozna) in nihče ne ve, kaj tvoja duša potrebuje. Mislim predvsem na nekaj, kar se mora naučiti naša duša. Ja vem, že zavijaš z očmi, ker ti pametujem in predvsem vpletam nekaj neotipljivega, nekaj na kar misliš, da nimaš vpliva. NAPAKA! Na tvojo srečo in uspeh imaš vpliv samo ti! Res je, nekateri dogodki so usojeni, ampak večino si jih kreiramo sami. To pomeni, da z vlaganjem vase, neprestanim učenjem, kontrolo misli in aktivnim reševanjem težav neposredno vplivamo na našo podzavest. Ja učimo se in predvsem RASTEMO! Poglej odgovore in jih preuči. So resnični? So usmerjeni k cilju, lastni dobrobiti? Gledaš iz sebe in ne obsojaš?

»Potreben si življenjske šole oz. modrosti, da lahko slediš svojemu poslanstvu in neposredno kreiraš dogodke, misli in dejanja, ki ti pripeljejo uspeh.«

Poleg definiranih načinov, kaj lahko še naredim…se verjetno sprašuješ. Kot sem ti že večkrat navedel je nadzor misli prva stvar. Vem ni enostavna naloga, ampak malo za motivacijo iz dneva v dan bo lažje in boljše. Itak vseh misli ne boš uspel nadzirati, ker misli so tako zavestne kot podzavestne, ampak poskušaj vsaj malo energije dati v nadzor zavestnih misli, v aktivnost in rezultati tega bodo prišli. Če drugega ne, se boš bolje počutil, ker boš naredil / dosegel želeno. Ko govorim o akciji mislim na aktivnost, v to skupino spada tudi nadzor misli. Ja akcija je tista stvar, ki te pripelje do želenega. Nobena mentalna aktivnost ni tako učinkovita, kot akcija! Torej aktiviraj se in se ne ustrašiti »napak«. Le te so del učenja, učenja, ki te bo pripeljalo do novih spoznanj in znanj. Seveda »napake« niso napake, ampak izkušnje, samo ljudje jih tako označujemo.

»Nadziraj misli, torej AKTIVIRAJ SE in dosegel boš novo verzijo sebe, verzijo 2.0.«

Nadalje deluj iz sebe, na podlagi tvoje notranjost. Tu govorim o občutkih! Ja občutki so glavni smerokaz ali semafor življenja, ki ti odgovarjajo na vsa vprašanja.  O občutkih sem ti že razlagal, tako da se ne bom preveč ustavljal pri tem, ti bom pa raje obrazložil še en aspekt, ki je pri sprejemanju sveta, ki me obkroža, pomemben. Le ta se nanaša na vizijo. Vem, vizija ni nič takega, ampak je pomembna skupaj z občutki. Seveda so na prvem mestu občutki, to pomeni da na podlagi občutkov kreiramo vizijo ter jo apliciramo v življenje. Ubesediti področje je »izi«, je lahko, ampak dati zadevo v dejanje, je bistveno težje. Že prvi del upoštevanja občutkov ni toliko enostaven, je pa pogoj za naš razvoj in napredek. Vizija je pomembna predvsem zato, da se ne pritožujemo za rezultate. V kolikor imaš vizijo boš naredil vse, da jo realiziraš. Je tako? Torej boš vložil malce več energije in tudi razum pripeljal do tega, da razmišlja o realizaciji. Pri tem pristopu se prepleta fizični in mentalni del in v veliki meri je to razumski del, ki te sili k akciji, kar pa ni eksplicitno samo mentalni del. Ampak ti bo v pomoč pri kreiranju in sprejemanju sveta.

»Občutki so kot semafor in ti odgovorijo na vsa tvoja vprašanja«

Končaj pa s sprejemanjem izidov. Če nisi zadovoljen z njimi moraš spremeniti sebe in ne okolico. Zaradi tvojega zdajšnjega načina delovanja si dosegel takšne rezultate. Torej moraš nekaj spremeniti, uporabi rek »Pod hruško ne moraš obirati jabolk«. Torej, kaj sledi? Sledi neprestani osebni razvoj! Načinov imaš veliko, kot sem ti že omenil v BLOGu »Pomanjkljivosti spletnega razvoja« je eden od glavnih načinov 21. stoletja ravno spletno pridobivanje znanja. Je učinkovit? Odvisno kakšna oseba si, je pa glavna prednost, da zelo hitro doseže veliko število oseb in je časovno prilagojeno vsakemu. Obstajajo tudi tečaji, knjige, delavnice in drugi pristopi, ki so lahko digitalni. Ampak energijski vidik se preko spleta ne da prenašati, to pomeni, da poslušalec deloma dobi energijo predavatelja, ki se pretaka preko glasa, ampak v živo je zadeva veliko bolj učinkovita. Podobno velja za video vsebine.  

»Neprestano se razvijaj, načinov imaš veliko. Samo izberi in AKCIJA.«

Naslov BLOGa sem zapisal precej provokativno in precej direktno. Deluj odprto in predvsem ne vpletaj v življenje negativnih vzorcev, misli in dejanj. Le tako boš dosegel razvoj in bodo rezultati življenjskega obdobja pozitivni. To pomeni, da boš lažje sprejel svoj svet. V kolikor pa boš raje upošteval drugačno pot in boš živel v spremstvu pritoževanj in slabih občutkov, bodo rezultati precej mešani. Verjetnost, da boš ocenil negativno življenjsko obdobje je precej večja. Torej, boš nezadovoljen in boš s težavo sprejel svoj svet. Torej, se boš pritoževal. Razmisli, kaj si odgovoril na prva tri vprašanja, ter primerjaj ugotovitve z BLOGom….Kaj si ugotovil? Ne bom sugeriral, kaj je boljše, ampak zase vem, da je bolje, da delujem po principu sproščenosti, ciljne usmerjenosti ter v krogu pozitivnih dogodkov. To me pelje k želenemu. Kako je pri tebi?

Avtor
Tomaž Tinta

Audio zapis na Youtubu:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.