NAJDALJŠA POT JE BLIŽNJICA DO SREČE

  • Uporabljaš bližnjice?
  • Si želiš uspeti?
  • Se počutiš srečnega?

Definitivno so tri vprašanja zelo na mestu in so direktno povezana s tvojo percepcijo o sreči. Zakaj je uporaba bližnjic neučinkovita oz. običajno pelje čez daljšo pot do sreče / uspeha. Uspeh in sreča pa nista povezana pojma, vse to in še več dobiš kot odgovor na zastavljeno vprašanje: »Ali res ne morem uporabiti bližnjice do uspeha (sreče)?« Prav zato preberi dalje. 😊

Naprej pa kratka razlaga in obrazložitev, zakaj pojma ne pomenita isto oz. nista neposredno povezana. Sreča je občutek, ki ga vsak občuti, ko hormon sreče preplavi telo. To je kemijski proces v telesu in zato se tudi pojavi občutek sreče. To si verjetno že občutil, vsi smo ga in zato dodobra vemo, kaj je to. O uspehu pa govorimo, ko nekaj dosežemo / dobimo. Že samo ti dve definiciji ločujeta pojma po vsebini, ampak vsi jih pojmujemo enako. Si ti tudi takšna oseba? Skupno obema pojmoma pa je samo občutek, oba občutka sta pozitivna. Vendar nista edini razliki, ki sta prisotni.

»Sreča je občutek, uspeh pa občutek ob dosežku. Skupno je samo občutenje, oba pojma se pa razlikujeta.«

Izpostavil bom samo še eno, ki je neposredno vezana na oba pojma in je že nakazana v definicijah in sicer izplen. Izplen pri sreči je vezan na občutek in ta je lahko materialen in / ali nematerialen (sreča lahko vodi do uspeha ali obratno). Običajno govorimo o sreči, ko se nam nekaj zgodi pozitivnega ter nepričakovanega. Rezultat tega pa je običajno izražen v materialnem svetu. Podobno je pri uspehu, le da tukaj nepričakovanih elementov ni, ker je uspeh plod dela (to pomeni tudi planiranja). Pri uspehu govorim o materialno izraženih izplenih, ker se jih da preveriti. Sreča pa je veliko bolj vezana na nematerialno področje, saj se jo ne da prijeti in jo oceniti. Je bolj imaginarna, zato ker je vezana na občutke. Občutki pa so vezani na vsakega posameznika posebej, torej so nemerljivi. Res je, uspeh pripelje tudi do občutkov, vendar uspeh ima v veliki meri izmerljive izplene (zaslužek, diploma, hiša, avto, poroka, otrok itd.).

»Uspeh je izražen v materialnem svetu (izid) medtem, ko je sreča nematerialna (izid).«

Pozitivno pri obeh, tako sreči kot uspehu, je psihološki vidik, ki generira moč z namenom rasti. Naš nezavedni um točno ve, zakaj se je dobro počutiti pozitivno in ta dva občutka prinašata prav to. Kdaj si se nazadnje počutil srečnega in tudi uspešnega? Verjetno običajno, ko si nekaj dosegel, sta tako sreča kot uspeh preplavila telo. Hormon sreče se je pojavil, prav tako pa tudi zadovoljstvo, veselje in ponos. Skratka, pozitivna čustva so se pojavila, zato lahko rečem, da si se počutil srečnega in uspešnega. Sreča in uspeh sta ločeni zadevi, sicer je tanka meja med njima, vendar obstaja. Obe pa vodita, do pozitivnih izplenov, psihološko gledano sta tako sreča kot uspeh dobrodošla za našo podzavest (vpliv je pozitiven).

»Psihološko gledano sta tako sreča kot uspeh dobrodošla za podzavest (vpliv je pozitiven).«

Iz energijskega vidika pa sta sreča in uspeh zelo povezana, ne samo psihološko, vsebinsko ter glede na izid, ampak tudi na področju vizij in poslanstva. Ko govorim o tem, mislim predvsem na vidik duše in sledenja poslanstvu. Ja vem, malce mistike vključujem ampak z razlogom. Ob odkritem poslanstvu in delovanju v tej smeri se sreča prelevi v uspeh. Mi, ljudje, vidimo, da se nam nekaj pozitivnega dogaja in običajno damo tem dogodkom predznak sreča ali uspeh. Na višjem nivoju pa je to uspeh, ker gremo v smeri poslanstva to pomeni v smeri uspeha za našo dušo. Obenem duša sreče kot jo poznamo mi, ne pozna, ampak gleda vse iz oči izkušenj. Vedno zmaga duša, ampak mi, ljudje, postavljamo predznak. Torej, energijsko gledano je uspeh povezan z našim poslanstvom, sreča pa je samo podlaga do uspeha (je pozitiven občutek). Deluješ v smeri poslanstva?

»Iz energijskega vidika pa sta sreča in uspeh zelo povezana ne samo psihološko, vsebinsko ter glede na izid, ampak tudi na področju vizij in poslanstva.«

Torej, tako vidik sreče in srečnih dogodkov (čeprav je vse planirano na višjem nivoju) kot tudi uspeha (na nivoju poslanstva) vodita do pravih in pozitivnih izplenov oz. zemeljskih pogledov. Torej kako naprej, kako delovati, tako srečno kot uspešno? Deluj v smeri poslanstva in boš uspešen. Zelo na kratko rečeno, ampak to vodi k tvoji sreči. Če boš deloval iz tvojega centra boš odkril poslanstvo, ampak kako to dejansko dosežeš? Naprej ugotovi kaj te vleče, kaj ti je v veselje, nato se umiri (mentalno) in tudi pridobi na fizični moči (kondicija) ter naredi korake do uresničitve. Um umiriš z meditacijami, tako boš videl celotno sliko in tudi planiral pot do uresničitve, pridobi na fizični kondiciji, zato da boš vzdržljiv in obenem boš vsakič, ko boš vadil izločil negativne misli in predsodke ter seveda AKCIJA. To pomeni, da naredi korake do uresničitve. In živel boš poslanstvo. 

»Deluj v smeri poslanstva in boš uspešen. To pomeni: Naprej ugotovi kaj te vleče, kaj ti je v veselje, nadalje se umiri (mentalno) in tudi pridobi na fizični moči (kondicija) ter naredi korake do uresničitve.«

Zelo enostavno sem ti predstavil pot do uspeha in razlike pojmov sreča in uspeh, sedaj pa ti bom objasnil, zakaj bližnjic ni. Sreča je povezana z nepričakovanim dogodkom, uspeh pa je malce bolj zakompliciran pojem, ljudje pa ga enačimo z fizičnim, denarnim uspehom. Uspeh iz vidika energij ni samo to, ni samo denarno ovrednotena dobrina, ampak je tudi čustvena in mentalna »dobrina«. Ne glej na uspeh zelo površno, zelo enolično ampak poglej celostno. V kolikor boš živel poslanstvo, bo prisoten uspeh praktično povsod. Srečnih naključji ni in ne more biti, ker deluješ iz tvojega centra. Racionalni um, ti bo vedno vse nepričakovane dogodke razlagal kot srečna naključja. Le tega v tvojem energetskem polju ni, ampak so izkušnje do poslanstva. To vodi do tvojega uspeha in po tem hrepeni duša.

»V tvojem energetskem polju ni srečnih naključji ampak so izkušnje do poslanstva. To pomeni uspeha.«

Zaradi racionalnega uma in predvsem ega običajno občutkov ne spoštujemo. To pomeni, da je pot do uspeha precej trnjeva in precej dolga. Ravno omenjena krivca sta tista, ki onemogočata krajšo pot do uspeha.  In kako ju premagaš? Enostavno več fokusa posveti občutkom in dosegel boš uspeh. Tako enostavno je to, ampak ali deluješ v tej smeri? To, da več fokusa posvetiš občutkom, ti bo prinesla vaja. Ne boš vedno uspel poslušati občutke, tudi sam nisem še mojster, ampak vaja, vaja, vaja. Izmojstritev pa boš prepoznal takoj, ker bo tako sreča (kot prikazuje racionalni um) kot uspeh (fizični in mentalni uspehi) prinesla dobrine, ki ti bodo pomagale uresničevati poslanstvo.

»Krajša pot ali uporaba bližnjic nastopi samo ob sledenju poslanstva. Je pa do slednjega treba priti! Deluješ v poslanstvu?«

Ja vem, zelo enostavna je pot do uspeha in posledično tudi sreče ampak zaradi ega in našega racionalnega uma se vse podaljša. Prav tu tiči težava in rešitev obenem, zato deluj odprto, deluj v smeri pridobitve na lastni vrednosti, glej nase pozitivno. Ja, tudi pogled nase pripelje do lažje implementacije spoštovanja občutkov, ampak naj bo to tema za drugič 😊.

Verjamem vate, verjamem v tvoj uspeh in predvsem spoštuj se!

Avtor
Tomaž Tinta

Audio zapis na Youtubu – Kanal Tomaž Tinta / Modrosti življenja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.