PRIHODNOST ČAKA TISTE, KI POSEGAJO PO ZVEZDAH

Že v BLOGu o optimizmu sem ti zapisal, da so pogled, strategija in akcija ključne sestavine doseganja (osebnih) ciljev. Torej kako gledaš nase:

  • Rad prevzemaš odgovornost predvsem za lasten uspeh?
  • Rad posegaš po uspehu in lastne strategije uresničuješ?
  • Deluješ odprto, to pomeni da si odprt do novosti in se rad izobražuješ?

Težka in predvsem fokusirana vprašanja sem ti postavil. Verjamem, da težko odgovoriš, sploh pa iskreno. Uporabi tehniko, ki sem ti jo obrazložil v BLOGu o optimizmu, slednja ti bo pomagala k iskrenim odgovorom. Kakšni so? So ti razumljivi? Tudi razumljivost odgovorov je pomembna, ampak za slednjo potrebuješ »samo« čas in potrpljenje. Razumljivost posameznih odgovorov, četudi ni jasna, se bo izkristalizirala tekom dela, dogodkov, misli itd. skratka življenja.

»Razumljivost posameznih odgovorov, četudi ni jasna, se bo izkristalizirala tekom dela, dogodkov, misli itd. skratka življenja.«

Definicija iz naslova je na mestu sploh takrat, ko iščemo motivacijo za naprej. Razlog (motiv) zakaj iščemo motivacijo pa pri tem ni pomemben, ampak je pomemben predvsem foksu. Vseeno naj ti obrazložim oba konstrukta in sicer motiv ter fokus. Motivacija oz. motiv prihaja iz tebe in je vezan na potrebo. Slednja pa je lahko fizična ali mentalna, potreba je. Najbolj pomembni pa so občutki ob potrebi. Kot sem že objasnil so občutki smerokaz življenja, torej občutki ob potrebi morajo biti pravi. Pravi občutki pa so vedno zgolj in samo takrat, ko si umirjen in predvsem, ko razum pustiš na strani. To praktično pomeni, da posegaš po srčnih odločitvah, to pa pomeni, da se odločaš tako, da uporabljaš svinčnik in papir ter nizaš tvoje TOP izbire. Ne glede na to ali so razumsko prave ali ne. Skratka rečeš tudi nekaterim stvarem jasen NE. Ti je vsaj malo jasno kaj mislim? Preizkusi, tudi razumu na začetku ne bo jasno zakaj to počneš, ampak vztrajaj. Nagrajen boš s pravimi izbirami.

»Posegaj po srčnih odločitvah, to pa pomeni, da se odločaj tako, da uporabljaš svinčnik in papir ter nizaš tvoje TOP izbire. Ne glede na to ali so razumsko prave ali ne. Skratka rečeš tudi nekaterim stvarem jasen NE.«

Ko govorim o fokusu mislim na končni cilj in pripadajočo strategijo do cilja. Fokus je pomemben tako na osebnem kot poslovnem področju, skratka pomemben je povsod. In ja, v kolikor si boš postavil visoko nerealne cilje in seveda boš pričakoval, da ti bodo padali rezultati sami od sebe, ne boš nikoli dosegel nič. Kot sem že velikokrat zapisal AKCIJA in MOTIVACIJA, ki delujeta skupaj, sta pomembni za dosego CILJA. Dokler pa ni vzajemnega delovanja obeh komponent ciljev ne bo oz. bodo prišli tisti, ki jih nočeš dobiti. Namreč mati Zemlja gleda tvojo energijo, ki pa je neposredno povezana z motivacijo in akcijo (dejanj). Torej brez delovanja obeh komponent ne bo želenih rezultatov.

»AKCIJA in MOTIVACIJA, ki delujeta skupaj / vzajemno sta pomembni za dosego CILJA«

Kot sem ti navedel sta pomembni vrlini tudi čas in potrpljenje. Ja čas in potrpljenje, obe vrlini sta relevantni za uspeh. Uspeh na osebnem in poslovnem področju, obe pa sta »časovni zapravljivki«. Ko govorim o časovni zapravljivki, mislim predvsem, da zahtevata na eni strani jasnost kaj hočemo, na drugi strani pa je tukaj mišljen pravi čas (ure, dnevi, meseci in leta). Rezultatov, takšnih kot si jih naš razum želi, ne bomo dosegali zelo na hitro, tudi ti ne. Seveda obstaja možnost, da počneš pravo stvar (dušno izbiro), slednja pa te bo pripeljala do hitrih rezultatov, ampak možnost je majhna. Torej kaj lahko narediš? Predvsem vzemi odločitve v svoje roke, to praktično pomeni, da se odločaj sam zase in ne šefi ali partner, ter raziskuj lastna zanimanja (preizkusi, kar te povleče v tistem trenutku). To praktično pomeni, da če bi rad bil npr. komercialist to tudi naredi oz. če te mika preizkusiti igranje kitare to naredi itd. Skratka počni nekaj, kar te veseli. To bo sicer zahtevalo določeno mero energije in »napak« ampak boš na koncu krepil lastno zadovoljstvo ter neposredno vplival na podzavest, slednja pa ti bo pripeljala pravo zadevo zate, prej ali slej. Vse v vesolju gre po načelu stopnic ali lestve, to pomeni, danes počni eno stvar, ki te zanima, jutri drugo itd. Dokler pa ne narediš enega koraka, in to je da preizkusiš tudi tisto kar misliš da ni zate TOP izbira, ne boš šel naprej. Vem malce mistike in energijskih podlag ti razlagam, ampak z namenom, da ti dam motiv za preizkušanje nekaj novega. Razumsko je to tako, ko nekaj preizkusiš imaš 50% možnosti za uspeh. Torej možnosti so. 😊 Moralni nauk: preizkusi nekaj novega in rezultati bodo prišli.

»Ko nekaj preizkusiš imaš 50% možnosti za uspeh. Torej možnosti so. 😊 Moralni nauk: preizkusi nekaj novega in rezultati bodo prišli«

O relativnosti časa sem ti že govoril oz. sem ti omenil področje, saj ni stvari na svetu, ki bi bila instantna ampak vodi k dolgotrajnemu raziskovanju in preizkušanju. Preizkušaj in se ne oziraj za časom, ampak enostavno preizkušaj! To pomeni AKCIJA in obenem nič pritoževanja. Le tako boš dobil nekaj, kar danes še ne veš da te zanima ter ti prinaša veliko dobrobiti (materialno, finančno, karierno, zdravstveno itd.).

»Ni stvari na svetu, ki bi bila instantna ampak vodi k dolgotrajnemu raziskovanju in preizkušanju.«

Za boljšo prihodnost pa potrebuješ uskladiti vizijo ter ugotoviti poslanstvo. Vem poslanstvo ni enostavno ugotoviti, v kolikor pa boš kombiniral vizualizacijo, nadzor misli, upošteval občutke in preizkušal nove stvari bo poslanstvo prišlo na dan. Tedaj bo življenje usklajeno z vizijo. Zelo enostavno sem to zapisal, zahteva pa veliko energije in predvsem zaupanja. Zaupanja vase, zaupanja v najvišje dobro, četudi trenutno niso rezultati takšni kot si jih želiš. Vse zahteva čas in pogum ter vztrajnost! O viziji sem ti že govoril in je pomembna predvsem zaradi tvoje percepcije življenja (uporaba racionalnega uma). To je po domače povedano »strategija lastne prihodnosti«. Običajno se bodo pri »napačni« strategiji ali viziji pojavili negativni občutki, razum bodo prisilili k oblikovanju nove vizije sebe ,torej boš podvržen pritisku še bolj kot si misliš. Končni rezultat pa bo isti kot pri odkrivanju poslanstva in sicer oblikoval boš pot do lastnega uspeha. Vizija se bo spreminjala tekom življenja, zaradi izkušenj in predvsem preizkušanja novega.

»Poslanstvo ni enostavno ugotoviti, v kolikor pa boš kombiniral vizualizacijo, nadzor misli, upošteval občutke in preizkušal nove stvari bo poslanstvo prišlo na dan. Tedaj bo življenje usklajeno z vizijo.«

Na koncu pa bi rad predstavil pogled realnih ciljev ter vpliv na prihodnost oz. bom obrazložil zakaj poseganje po zvezdah pripelje do želenega uspeha na nezavednem področju. Kot rečeno v vseh BLOGih do sedaj, sem definiral, da je AKCIJA ključnega pomena za dosego želenega. Ampak akcija je pogojena z vizijo kam želimo iti. Tudi ti veš kakšna je, je tako? 😊 Ker veš, si osredotočen nase in na uspeh, to pomeni, da boš naredil karkoli za lasten uspeh, je tako? No potem že veš kaj ti hočem sporočiti…definitivno bodo občutki naravnani in usmerjeni v realizacijo, usklajena bodo tudi prepričanja, vrednote in pogled na življenje. Skratka deloval boš v smeri doseganja cilja. Vem, to še nič ne pomeni, važna je akcija, važni so koraki, ampak vseeno si naravnan in pripravljen narediti, kar bo potrebno, da dosežeš želeno. Boljšemu življenju, boljšemu tebe. Ok mentalno in energetsko področje sta urejena, sedaj pa koraki. To bo naredila strategija na zavednem področju. To pomeni, da dobesedno pišeš korake do realizacije cilja. Si vse zapisal? Nadalje pa tudi udejanji posamezni korak. Vem, niso vsi koraki enostavni, ampak jih udejanji. Pogum in vztrajnost ter bo šlo. 😊 Ko boš vse to naredil se bodo rezultati pokazali, realizirali. Kaj pa se zgodi s preizkušanjem? Neposredno boš vplival na tvoj nezavedni um. Ker slednji ne pozna definicije časa, bodo rezultati vpliva majhni, vendar signifikativni. 1 mesec oz. 30 dni ponavljaj določen ritual, vrednoto ali prepričanje, da se ti bo zasidrala v tvojo podzavest in šele tedaj lahko dosežeš zmago, to pomeni novo prepričanje, vrednoto, navado itd. Na takšen način se boš približal cilju oz. uresničitvi poslanstva. In ja, višje cilje kot si boš postavil s pomočjo racionalnega uma, še višje si bo postavila tvoja podzavest, ker ve da si sposoben doseči še več. Več kot boš preizkusil, kar je tvoja TOP izbira (kar si želiš), prej boš dosegel želeno (poslanstvo). Kot sem rekel, čas je človeška izmišljotina, zato ne se ustrašit, če ne bo takojšnjih rezultatov. Poizkusi samo še 1x in verjamem, da boš dosegel uspeh.

»Definicija uspeha: občutki so naravnani in usmerjeni v realizacijo, usklajena so tudi prepričanja, vrednote in pogled na življenje. Skratka deluješ v smeri doseganja cilja. Vem, pomembna je akcija, koraki, ampak mentalna osnova je ključnega pomena, da je akcija prava in ciljno usmerjena.«

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.