Kakšna je razlika med sanjami, upi in resničnostjo ter vpliv na karierno pot

Sanje, upi in resničnost so povezane komponente in neposredno vplivajo na karierno pot / kariero. Naj ti v naslednjih nekaj minutah predstavim v kakšni smeri so povezane in predvsem kaj prinaša pozitivno delovanje na tem področju. Začnem s sanjami.

  • Kaj so sanje?
  • Veš kaj sanjaš?
  • Si zapisuješ sanje?

Verjetno se sprašuješ, zakaj to sprašujem? Naj ti zaupam, da je to zato, ker sanje so dušna izbira. Vem, spet mistika, spet energijski vidik ampak dejansko je tako. Ljudje smo narejeni tako, da se večine sanj ne zavedamo in jih tudi pozabimo, tega je kar 95 %. To pa ne pomeni, da se jih ne zavedamo. Način zavedanja sanj je meditacija oz. ozavestiti je potrebno to, kar je zapisano na nezavednem. Naš nezavedni um dodobra pozna kaj smo sanjali, obenem pa tudi telo pozna občutke, samo ozavestiti je to potrebno. Način kako to naredimo pa je z meditacijo. Preizkušeno, vendar meditacija je vsakič drugačna in prav je, da smo vodeni v proces. S tem načinom zagotovimo varnost (zato ker se bojimo kaj bomo dosegli z meditiranjem) in tudi sprostitev. Ko govorim o sprostitvi mislim tako fizično sprostitev kot umsko sprostitev. Na trgu je veliko oseb, ki ponujajo storitev meditacije, vendar niso vsi primerni za vsakogar. Nekomu bo bolj všeč direkten pristop, nekdo bolj zaupa moškim, nekdo ženskam, nekdo gleda na lokacijo itd. Osebnih spremenljivk je veliko. Meditacija je dobra za krepitev duha, pomembna pa je tudi fizika, to pomeni telo oz. fizična kondicija z drugimi besedami.

»V 95 % se sanj ne zavedamo in jih tudi pozabimo.«

V kolikor se boš podal v svet raziskovanja sebe (to vključuje tudi sanje) preko meditacije, hodi veliko v naravo. Narava ima dva učinka in sicer:

  1. odpravlja prekomerni stres in
  2. sili te k izražanju čustev

Narava je ključ do uspeha tako na duševnem, telesnem, čustvenem in energijskem nivoju. Vpliva praktično na vse vidike, ki so zate in zame ključni za obstoj na tem planetu. Narava deluje, je živa in ti bo dala veliko, seveda če boš želel sprejeti. Pojdi v gozd, pojdi na sprehode, objemaj drevesa (npr. objemanje hrasta ti bo dalo moč in trdnost). Zavedaj se, da ti drevesa lahko dajo veliko, vplivajo predvsem na tvojo energijo oz. energijsko polje, zato se zadržuj v njihovi bližini vsak dan. Obenem pa ti bodo odvzela tisto, kar ti ne služi v danem trenutku (stres, tesnobo itd.). Lažje je to povedati in pokazati kot pa to zapisati, zato te vabim, da me spremljaš oz. me kontaktiraš in bova skupaj oblikovala program uspeha, program preboja. Telesno pa je pomembno, da uvedeš v svoj vsak dan fizično intenziteto. To praktično pomeni, da telovadiš vsak dan. Sam se poslužujem kombinacije raztezanj vseh udov, kot tudi dnevno meditiram. Obenem pa dnevno hodim na sprehode, intenzivne sprehode, ki pospešijo bitje srca. Tako imenovane kardio sprehode. 😊 Zakaj to počnem? Ker vidim rezultate, počutim se boljše, sem bolj produktiven in predvsem povezan s seboj. Da sem to našel sem veliko preizkušal, od teka, kolesarjenja, fitnesa, vendar neuspešno. Po teh aktivnostih sem bil precej utrujen. Zgolj delo na fiziki zame ni dobra kombinacija, raje delam tako na fiziki kot na duhovnem področju. To pomeni, da meditiram in grem na aktivne sprehode. Meni je sicer zelo všeč Kundalini Joga, ker je kombinacija tako dinamike kot mentalnega dela, to pomeni meditacije. To je glede na preizkušeno primerno tudi zate, ker boš naredil dve stvari hkrati. To pomeni, da boš krepil fizično aktivnost kot delal na svoji notranjosti s pomočjo meditacije. Učiteljev kundalini joge je veliko, poglej malce po spletu in jo preizkusi. Četudi ti ne bo všeč je na svetu veliko vrst joge in verjamem, da se boš pri eni izmed njih našel. 😊

»Narava je ključ do uspeha tako na duševnem, telesnem, čustvenem in energijskem nivoju.«

Sanje so res dobra stvar in vedno sanjamo. Tudi ti sanjaš, četudi se ne zavedaš. Niso pa vse sanje lepe in barvne (veliko sanj je črno belih). Sanje so odraz tvoje duše, tega kar se ti je zgodilo in kar so misli premlevale cel dan ali celo tedne oz. mesece. To pomeni, da je nadzor misli zelo pomemben. Mislim, da se že ponavljam, ampak z razlogom. Sanje so pomembne na področju tvoje sreče oz. tvojega pogleda na uspeh (srečo in uspeh enačiš, zato tako rečem). Si samokritična oseba? No potem gledaš na svet velikokrat negativno, ker se kritiziraš. Če to počneš, so tudi tvoje sanje bolj črnoglede in pogojene prej z neuspehom kot uspehom. Precej analiziraš stvari, jih poskušaš dati na prafaktorje in vsako odločitev utemeljiti. To se bo odražalo v ravni stresa in počutju ter posledično tvojih sanjah. Noč bo nemirna… Sem povedal kaj novega? Ne, večinoma to delamo vsi podzavestno, zato imamo tudi sanje, ki so odraz našega dnevnega počutja. To pomeni bolj negativne kot pozitivne (vsaj mi jim damo tak predznak). Energije pa se ne odzivajo na predznak, ampak na občutke. Kako se počutiš sedaj? No takšne bodo sanje. Občutki ti lahko povedo ali bo noč umirjena ali ne. Spremeni občutke in spremenil se bo svet okoli tebe. Ena preprosta vaja, ki jo delam pogosto je da se nasmejem. To povzroči, da hormon sreče vpliva na fizično telo in občutek bo takoj boljši. Ampak je to zgolj kratkotrajen občutek, zato spremenim misli. Izberem lepše in predvsem tiste, ki me podpirajo.

»Občutki ti lahko povedo ali bo noč umirjena ali ne. To se bo rezultiralo v dnevu, ki prihaja in predvsem na tvojem počutju. Dan bo naporen ali sproščujoč.«

Vem kaj boš rekel, da s tem lažem samemu sebi, da so dogodki takšni in drugačni, da nimam prav itd. Skratka se pritožuješ, ampak naj ti povem s pritoževanjem ne boš rešil popolnoma nič. Še huje, sebi boš naložil  preveliko mero stresa, občutki bodo negativni oz. pomešani z jezo in nejevoljo ter neposredno boš vplival na noč, ki vemo da ima svojo moč. Spanje je zelo pomemben faktor tvoje fizične kondicije. Če boš negativno deloval čez cel dan (se pritoževal, bil jezen itd.) lahko z veliko verjetnostjo pričakuješ nemirno noč in jutrišnji dan bo precej utrujajoč. Nejevolja se bo tako samo še stopnjevala. Ne verjameš? Preizkusi in boš videl, da imam prav. Samo predznak dnevu zamenjaj, se pravi občutke zamenjaj in bodo prihajajoči dnevi veliko lepši. Seveda bodo tudi dogodki v dnevu veliko lepši saj boš dosegel želen uspeh lahkotneje in predvsem boš brez stresa. Spanje pa je pomembno, kot rečeno, iz vidika lastne fizične kondicije. Idealno je, da spiš 8h/dan. Vem, precej in marsikdo bo rekel, saj jaz to ne rabim. Res ne? Tvoje telo in energijsko polje to rabi! Hrčki v glavi se morajo tudi odpočiti, četudi delajo veliko, podzavest pa mora premleti vse scenarije, ki so prileteli tudi zaradi dogodkov v dnevu. Skratka, tako zavedni kot nezavedni um mora priti do potrebne energije, telo pa do moči za nov dan. Če pa vam ne uspe je tukaj zasilni izhod, popoldansko dremanje. Ni sicer najboljše, vodi pa k doseganju cilja umiritve duha in telesa.

Stres je ubijalec pozitivnih sanj. To je zelo na kratko povedano, ampak resnično. Pozitivne sanje so posledica občutkov, občutka zadovoljstva, sreče, uspeha itd. skratka pozitivnih občutkov. Stres pa te vodi k nelagodju, ki se rezultira na fizičnem nelagodju oz. po domače občutju. Stresa je okrog nas veliko, preveč, zato deluj protistresno, deluj preventivno. To pomeni, da se gibaj v naravi. Kombinacija narave in gibanja ti bo prinesla protistresno delovanje. Protistresno je tudi ukvarjanje s fitnesom le, da je najboljše, da je to na prostem. S fizično aktivnostjo boš tako zmanjšal količino stresa in vplival na kontrolo misli ter občutke naravnal v pozitivno.

»Ne pritožuj se, ne negovati negativnih občutkov ampak jih spremeni v pozitivne. Zmanjšaj stres s fizično aktivnostjo in dosegel boš boljše rezultate v karieri.«⁠

Še nekaj besed o samokritičnosti. Samokritično delovanje je prej povezano z negativnim delovanjem kot pa pozitivnim. Razlog tiči v tem, ker se kritiziramo, iščemo napake, lastne napake. Kot rečeno, ni napak, ampak mi oz. okolica jim damo predznak napake. Sicer sem ti že večkrat omenil, da upoštevanje okolice in predvsem ignoriranje lastnih občutkov ni dobro. Predvsem viša raven stresa. Prav tako pa iskanje napak vpliva na tvoje počutje, tvoje občutke, tvoje misli, skratka vpliva na celotnega tebe.

  • Zakaj želiš sebi slabo?
  • Zakaj deluješ ustaljeno, to pomeni isto četudi veš, da te vodi k nejevolji?
  • Zakaj ne deluješ drugače, bolj pozitivno z uporabo več ljubezni?

Do sedaj se nisem dotaknil teme ljubezni oz. biti ljubljen. Na to temo bom ustvaril poseben BLOG, ampak nekaj besed v smeri samokritičnosti. Predvsem v smeri, da dosežeš cilje in obenem nimaš slabih občutkov. Zavedaj se, da ne delaš napak! Noben jih ne dela, to je samo naša percepcija oz. bolje rečeno percepcija okolja! Ne biti ovca in delati kot vsi, a ni bolj vznemirljivo delovati izven okvirjev. Še posebej če te ti okvirji privedejo do »bogastva«?! Delovanje izven okvirjev je vedno privedlo do bogastva, bogastva vseh oblik. Ko govorim o bogastvu ne mislim nujno na denar ampak na občutek sreče, zadovoljstva itd. No to naj ti bodo cilji, to naj bo tvoja mantra za mesec, ki je pred tabo. Kako postaneš uspešen in malce manj kritičen? Naj ti prišepnem, da je eden od pristopov več sexa 😉… ostale pa mi boš zaupal preko socialnih omrežij. Sva dogovorjena?   

»Vključi v vsakdan več ljubezni, ljubezni do sebe najprej in tako zmanjšaj raven stresa. Počutje in dnevni izzivi ti bodo hvaležni«

Do sedaj sem se osredotočil na sanje in definiral ključne komponente, kako priti do boljših sanj in predvsem neposredno vplivati na končne izplene oz. vsak dan. V naslovu BLOGa pa sem navedel tudi dve komponenti, ki neposredno vodijo k boljšemu vsakdanu. To sta upi in resničnost. Zavedati se moraš, da sta ti dve komponenti povezani med sabo. Praktično so vse tri komponente povezane in sicer sanje, upi in resničnost. Zakaj? Zato ker sanje neposredno vplivajo na to kar upaš, da se bo realiziralo. Realnost pa je lahko kruta resnica, resnica tega kaj se dejansko zgodi. Velikokrat nismo zadovoljni z izplenom. Ti si? To je zato ker je naša energija drugačna od upov.

Pri upanju uporabimo razum, razum s katerim mislimo, da v kolikor se bo neka stvar realizirala bomo srečni in uspešni. Upanje stoji na razumu, naša energija pa se odziva na občutke in tudi na načrt, ki smo ga napisali preden smo prišli na ta planet. Drugače povedano, razum je izključno zemeljska komponenta in je pogojen z izkušnjami, energijski vidik ter načrt pa sta astralni komponenti. Najboljše je če deluje vse skladno, to se zgodi zgolj kadar živiš poslanstvo. Ker so večinoma naši upi izven cone življenja v poslanstvu, kar pomeni, da se ne skladajo z načrtom se velikokrat zgodi, da se upi ne realizirajo. To pa zato, ker tudi energija ne podpira realizacijo upov. Uh komplicirano povedano, si vsaj malo razumel? No v izogib nerazumevanju bom še drugače povedal. Upi so zemeljska zadeva in v kolikor nimaš pravih občutkov se ne bodo realizirali ker telo ne podpira realizacije. To je praktično povedano isto, le da je tukaj preplet fizike. Vem rekel boš, da saj so občutki pravi in ni bilo realizacije. So bili res pravi? Če ni prišlo do realizacije, občutki niso bili pravi. Simple like that. 😊 Res zelo enostavno je to, naštelaj občutke in se bo vse kristaliziralo. Ampak kako? To je glavno vprašanje.

»Ne uporabljaj toliko razuma pri upih, ampak občutke. Realizacija vseh tvojih upov je odvisna od občutkov, torej se naštelaj / nastavi na pozitivne občutke. Cilji v karieri bodo tako lažje dosegljivi.«

Občutke nastaviš / naštelaš enostavno tako, da deluješ v poslanstvu. Kako pa deluješ v poslanstvu? To pa narediš tako, da se raziščeš. Raziščeš svoja zanimanja, svoje potenciale, greš na dodatna izobraževanja, preizkušaš in preizkušaš ter seveda VZTRAJAŠ! Kombinacija lastnih zanimanj te bo pripeljala do preboja, preboja v smeri poslanstva. To pa pomeni, da bodo občutki vedno boljši. Vedno bolj boš povezan sam s seboj, vedno bolj boš oddajal pozitivno energijo. To z drugimi besedami pomeni, da se boš počutil TOP.

Najbolj pomembno pri vsem tem pa je, da tudi če se ne počutiš trenutno v redu, če si precej v negativnih energijah ne obupaš in predvsem se ljubiš. Ljubiš samega sebe, ljubiš vse kar lahko daš. Pomembno je, da si prisoten tukaj in sedaj. Da daješ to kar v tem trenutku zmoreš in se ne obsojaš, če je to malo. Daješ to kar zmoreš in to je VELIKO. Vsak dan bo boljše, vsak dan boš lahko dal več. Pomembno je samo, da ne obupaš, da ne vržeš puške v koruzo. Si pomemben igralec na tem planetu, vsak ima svojo vlogo in tudi ti jo imaš! Deluj iz ljubezni, najprej do sebe!

»Deluj iz ljubezni,⁠
najprej do sebe, da boš lahko na koncu žel uspeh na vseh želenih področjih!«⁠

»Deluj iz ljubezni,⁠ najprej do sebe, da boš lahko na koncu žel uspeh na vseh želenih področjih!«⁠

Resničnost, kot rečeno, je povezana z občutki. Dnevno imamo veliko občutkov, ki so, verjamem, precej mešani, a največ je slabih občutkov. Je pri tebi tudi tako? Verjamem, da je tako, ker je okolje precej negativno nastrojeno. Že novice so prej negativne kot pozitivne. Vsaj v mojem okolju je tako…Torej kaj narediti, da bodo občutki boljši? Res je, poslanstvo ti bo prineslo tiste prave občutke, ampak je pogojeno z raziskovanjem, ki je časovno razporejeno na prihodnost. Da pa dnevno vplivaš na boljše občutke, odstrani čim več negativnih sprožilcev. Sam ne prebiram novic (npr. 24ur, siol, žurnala itd.) in gledam poročil (po tv ali radiu), ker je vse to negativno nastrojeno (tiste novice, ki jih rabim najdejo pot do mene). Raje prebiram navdihujoče knjige, misli, gledam komedije ali pa celo psihološke filme. Skratka odstranil sem vse, kar je negativno v mojem življenju. Odnose pa lahko spremeniš postopno, vsak dan lahko narediš nekaj drugače ter tako testiraš kako se drugi odzovejo. V kolikor bo narejeno iz ljubezni (ne iz maščevanja) boš nagrajen vsaj z nasmehom. Torej deluj iz pozitive, deluj z ljubeznijo!

»Prebiraj navdihujoče knjige in misli, poglej komedije ali celo psihološke filme ter odstrani negativne novice, ki jih podajajo preko televizije, radia ali interneta. Izberi pozitivo, da boš lahko v karieri uspešen, zato ker se boš sprostil.⁠«

Torej, kako boš obarval vsak dan v smeri uspeha? Ja tako, da boš nadziral misli in pripeljal dobre občutke. Slednje bo vplivalo na pozitivne sanje in na potrebno sprostitev telesa in duha. Obenem pa boš deloval ljubeče do sebe. Evo cilj je dosežen, uspel si in odkril sebe, nadalje pa boš odkril tudi poslanstvo. Sanjsko službo z drugimi besedami. V to sem prepričan, samo vztrajaj in raziskuj lastna zanimanja.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.