Korak do kariernega in osebnega uspeha

  • Uživaš, tudi v življenju?
  • Kaj je zate uživanje?
  • Se fokusiraš samo na materialne dobrine?

Zakaj te to sprašujem? Zato ker je to pomembno na področju tvojega pogleda. V BLOGu »Sprejemanje lastnega sveta do zdravja« sem ti definiral, da je sprejemanje lastnega sveta zelo pomembno. Podal pa sem ti tudi majhne recepte, kako do tega prideš. Nisi seznanjen? Pojdi prebrati BLOG, saj tako boš lažje sprejel besede v naslednjih nekaj minutah.

V BLOGu »Sprejemanje lastnega sveta do zdravja« sem ti nazorno pokazal, zakaj so spontani odgovori TOP izbira. So iskreni, so nekaj na kar si lahko ponosen. Vem, marsikdaj ta ponos preide v sovraštvo, jezo in ogorčenje, lahko pa si miren, ni to tako črno kot izgleda. Vem, da je v danem trenutku zelo hudo. Mislim, da je vsakemu na tem planetu zelo hudo v trenutku bolečine. Definitivno pa velja, da je zate v tistem trenutku problem / izziv najtežavnejši in predvsem nerešljiv. Je tako? Verjamem, da je tako, zato naj te pomirim. Verjemi, tudi sam sem se tako počutil, še danes se počutim kdaj nelagodno, to pa zato ker dajem pozornost na izzive in ne na uživanje. Vem, da ti ni do tega, da bi užival, ko ti vse gre narobe, ampak bi moral. Tvoje občutke boš nastavil na dojemanje in predvsem se ti bo stres zmanjšal. Četudi ti ni v danem trenutku, trenutku bolečine, do uživanja, enostavno preklopi ploščo. Mentalno preklopi ploščo in bo svet takoj lepši. Ne verjameš? Preizkusi. 😊 Prepričan sem, da boš presenečen nad ugotovljenim. Področje je res enostavno, enostavno za ga razumeti, a vendar vsi po vrsti delamo »napake«. Ne znamo uživati, to je to. Kako do tega priti? Naj ti obrazložim koncepte v nadaljevanju.

»Uživaj in občutke boš nastavil na pozitivo, na realizacijo ciljev tako osebnih kot kariernih«

Užival boš samo takrat, ko si boš dovolil svobodo. Svobodo odločanja in bivanja / življenja. Praktično boš živel brez stresa. Je to mogoče? Je mogoče, sicer do tja priti ni enostavno, se pa da priti definitivno. Sam ne živim takega življenja, ne sanjam, da bi ga živel. Zakaj? Zato ker rabim dinamiko, rabim tudi malce kaosa, da lahko iztisnem potencial, ki ga imam. Kaj pa ti? Kako do premagovanja stresa si pojdi prebrati BLOG »S pravo mimiko telesa in konkretnimi dejanji do kariernega uspeha«, kjer sem ti obrazložil pomen stresa in posledice.

»Užival boš samo takrat, ko si boš dovolil svobodo. Svobodo odločanja in bivanja / življenja.«

Verjetno te zanima, kaj mislim s svobodo odločanja, življenja in bivanja. To so praktično tvoje lastne izbire, ki so vezane na bivanje (država, okolica itd.), življenje (slog življenja itd.) ter odločanje o delu itd. Izbire, ki vodijo tudi do kaosa, tudi do kratkoročne izgube razuma in predvsem do stanja nelagodja (beg iz cone udobja). Velikokrat okolica to vidi, ti pa verjetno tega ne občutiš ker vse premisliš, je tako? Opcije so tisto kar naš razum obožuje, občutki pa ne. Zakaj? Zato ker te opcije vržejo v status quo pozicijo, to praktično pomeni, da upoštevaš samo razum in ne to kar si resnično želiš in čutiš. Kaj ti prinesejo takšne odločitve? Zmedo v življenje, sicer kratkoročni uspeh ampak na dolgi rok neuspeh in zmedo. To pomeni, da sebe nisi upošteval in si nesrečen, kar pripelje do zmede pri najbližjih. Drži? Vendar si upošteval vse opcije, je tako? No premisli ponovno:

  • Kaj pravijo pa tvoji občutki?
  • Je odločitev, ki si jo sprejel prava zate?
  • Te bo samo dotična odločitev pripeljala do cilja?

Premisli dobro, odgovor bo sigurno NE, ker boš presenetljivo ugotovil, da imaš še kakšno opcijo. Je tako? Do tega spoznanja te je pripeljal zdravi dobri razum. Je tako? No potem si spoznal, da ni samo ena odločitev tista prava ampak, da jih je več. Torej zmeda v okolici kjer bivaš je utemeljena, sploh ob dejstvu, da si nesrečen. Sicer res je, nikoli se ne smeš ozirati na okolico in ti bom v nadaljevanju pokazal, zakaj ne. Ampak do takrat mi zaupaj, pozitivni občutki ob odločitvi bodo vedno pripeljali razumevanje okolice.

»Pozitivni občutki ob odločitvi bodo vedno pripeljali razumevanje okolice in boljšega življenja ter uspeha na kariernem in osebnem področju.«

Ne verjameš? Pomisli na ljubezen, tako do sebe kot do ljubljene osebe. Ti je kdo nasprotoval od bližnjih, koga si izbral? Ljubezen je edino čustvo, ki nima negativnega predznaka. Vodi vedno k sreči, k osebni sreči najprej. Telesno gledano nas preplavi najprej hormon sreče, nadalje pa občutek moči in seveda se nam pojavijo metuljčki v trebuhu. Da ne omenjam spolnega vzburjenja, da se slučajno kdo ne bo zgražal. 😊 Fizične reakcije so pozitivne, niti ene slabe reakcije človek ne zazna takrat. Razmišljamo trezno? Ne, razmišljamo čustveno. Tu bom še dodal, da bi bilo prav, da bi razmišljali z občutki. Točno v tem primeru se pojavijo pozitivni občutki. Tisti pravi občutki, ki čakajo, da se pokažejo celo življenje. Ampak kaj naredi naš razum v tem primeru? Jasno vse zanika, vse postavi na krhka tla, okolica, ki razmišlja samo razumsko nas prične obsojati ob najmanjši »napaki« itd. Skratka mi izklopimo čustva in spet vklopimo razum. Napaka! Rezultat je navidezno sprejetje s strani okolice, v srcu in občutkih pa nismo srečni, ker so razumske odločitve tiste, ki so sicer všečne, vendar na dolgi rok niso naše. Se z njimi ne poistovetimo.

Rezultat bo zelo boleč, pri večini se pokaže kot bolezensko stanje. Prej ali slej smo deležni »plačila« s strani našega telesa (nastopi bolezen). Ljubezen do sebe je najbolj pomembna, a če jo izražamo smo egoistični in to družba ocenjuje kot slabo ravnanje. Seveda v tej točki ne mislim na izkoriščanje drugih, ampak na zdravi egoizem, ko sebe poslušamo, ko se odločamo samo in zgolj z občutki. V izogib »plačila« in sploh, ko zbolimo si želimo biti zdravi, je tako? Takrat pa bi naredili vse, da bo boljše. No takrat sprejmemo odločitev, da se bomo spremenili. Nekateri to naredijo, nekateri ne. Torej kaj je prav in kaj ni? Bolezen ni rešitev. Stanje telesa, ko smo napeti (v stresu), nejevoljni, polni negativizma tudi ne. Torej, kaj? JA LJUBEZEN! Bolj, ko bomo čutili v sebi ljubezen, čustvo, ki prinaša veselje, radost, motivacijo itd. bolj bomo uspešni. Okolica pa se bo kot magnet lepila na nas. Zato vedno rečem, stres oz. naježena oseba ne more privabljat nič nase kot pa težave. Kdor se pa smeje, je duhovit, umirjen itd. pa bo zlahka privabil pozornost. Si kdaj zasledil to oz. osebno koga poznaš? No poizkusi, če nisi še. Torej visoko vibracijo moraš ohraniti tudi v najhujših časih. To praktično pomeni biti moraš pozitiven v dejanjih in se tudi tako počutiti.

»Visoko vibracijo moraš ohraniti tudi v najhujših časih. Časih, ko ti ne gre niti v karieri kot na osebnem področju. To pomeni, da moraš biti pozitiven v dejanjih in se tudi tako počutiti.«

Verjetno se sprašuješ, kakšna je povezava med svobodo odločanja, življenja in bivanje ter ljubeznijo oz. s področjem uživanja? Ja to, da te spravijo iz krča, iz negative na pot slave. Na pot zmage, osebne zmage. Zmage nad negativnim delovanjem in te usmerijo k doseganju osebnega cilja. Pri tem pa je pomembno še nekaj in sicer podpora partnerja. To je tema, ki je sicer slišana že velikokrat. Vsak psiholog ali coach bo najprej vprašal ali imamo podporo partnerja. Seveda govorim v primeru doseganja osebnega cilja, končne slike. Podpora partnerja pa je ključnega pomena. Imaš podporo partnerja? No, v kolikor je nimaš, imaš izziv. Edino kar te reši v tem primeru je namreč iskren pogovor s partnerjem. Predvsem, da zgladita nejasnosti. Komunikacija v partnerskem svetu je prva stvar za reševanje izzivov. Na drugi strani pa v kolikor jo imaš, si na pravi poti k doseganju osebnega cilja. To je zelo na kratko povedano. Kako pa ti lahko prej omenjeni konstrukti pomagajo? Tako, da se uskladijo na eni strani bivalni pogoji, stil življenja ter imaš rad oz. ljubiš sebe in partnerja. Pokazal sem ti, da je ljubezen najbolj pomembna na področju doseganja ciljev. To pomeni, da v kolikor bodo občutki skladni z vibracijo ljubezni bodo vsi pogoji bivanja in življenja podkrepljeni z pozitivnimi dokazi (dogodki). Obenem pa bodo odločitve prave, ker bodo izhajale iz tvojega centra (trebuha). Partner pa bo praktično kipel od veselja, strasti in bo tudi finančno in ne zgolj osebno zadovoljen.

To ni vezano na spol, to je vezano na vsakega posameznika. Vsi lahko doprinesemo k boljšemu in lažjemu življenju. Enostavno uživanje daj v vsako sekundo bivanja na planetu Zemlja. Naj bo to osnova bivanja. Pokazal sem ti zakaj uživati ter kako do tega priti.

»Z uskladitvijo bivalnih pogojev, stila življenja ter izražanja ljubezni do sebe in partnerja bodo odločitve prave. To ti bo prineslo doseganje osebnega in kariernega cilja.«

Sedaj pa še nekaj besed na prej omenjene konstrukte in sicer potencial, kaos in fokusiranje na sebe. Potencial izhaja iz tebe, je nekaj kar seveda ne moraš opisati. Prepoznaš ga na veliko načinov (natančno opravljeno delo, dolgoletno zanimanje za področje, hobiji itd.), vendar ga boš težko izrazil v kolikor ne uživaš. To praktično pomeni v kolikor se ne ljubiš oz. obožuješ ne bo želenega učinka. Potencial se skriva praktično povsod, v vsakem tvojem gibu, dihu in misli. Ja vem spet misli, vendar od tukaj izvira vse. Pokazal sem ti že, da trenutne misli ustvarjajo tvoje prihodnje življenje, tu imam v mislih dogodke in razplet. Torej, zaželeno je da deluješ preventivno, to pomeni da nadzoruješ misli in dogodki se ti bodo drugače izpeljali. Potencial je najprej viden v kariernem svetu, se strinjaš? To so vidni rezultati tvojega predhodnega udejstvovanja (dela, izobraževanja in življenja).

  • Kakšno je?
  • So izraženi vsi želeni potenciali?
  • Gledaš zaradi tega na svet veliko boljše?

Vprašanja so na mestu, ker bodo neposredno vplivala na percepcijo zaznavanja uspešnosti lastnega življenja. Torej vsem vprašanjem je skupno: KAKO VIDIŠ ŽIVLJENJE? Vem provokativno in precej širše vprašanje, kot so samo potenciali, ampak zajema tudi ta pogled. Torej kako vidiš vidne potenciale? Lahko jim tudi rečem karierne potenciale. Tako kot vidiš sedaj karierne potenciale (znanja in kompetence, možnosti strokovnega napredovanja, zadovoljstvo s pozicijo itd.) tako boš neposredno vplival na potek dogodkov v življenju. V kolikor si želiš sprememb, sploh na kariernem področju, moraš neprestano vlagati v dodatno izobraževanje. Torej si želiš napredka, lastnega napredka?

»Kako vidiš lastno življenje?«

Kaos je naslednji koncept, ki je sicer zame v dobrem pomenu pomemben, da iz sebe iztisnem še nekaj atomov moči. Ko govorim o kaosu ne mislim na brezvladje, kjer dodobra ne veš kje si, ampak na ustvarjalni kaos, kjer mrgoli informacij, mrgoli idej in vsaka te pripelje do cilja. Sem oseba, ki ljubi preizkušanje, ki ljubi ustvarjanje. Torej je pomembno, da greš v smeri, ki te vleče. Kaos oz. ustvarjalni kaos pa ti bo prinesel želeno kreativo. Res je, da ne veš kam in kako, ampak zaupanje pa imaš, torej enostavno nekaj izbereš in greš. Kreativni kaos je zame odlična stvar, ker karkoli izberem je prav. Vsako dejanje me pripelje do cilja, zato ti polagam na srce išči ideje in izberi eno ter pogumno deluj na njej. Cilj te čaka na vratih!

»Ustvarjalni kaos te bo pripeljal do kariernega in osebnega cilja, preizkusi ga.«

Še zadnji koncept ti bom predstavil, predvsem te motiviral in sicer fokusiranje nase in ne na ostale. Kdaj si se počutil dobro, ko si svojo energijo posvečal ostalim? Verjetno nikoli, ker si spoznal, kako so drugi boljši od tebe itd. Drži? Naj ti dam malce motivacije, vsaka oseba ima svojo pot, to pomeni, da četudi si na začetku bodo rezultati prišli. Verjamem, da bodo prišli, ker delaš na tem. Delaš na sebi, delaš na področju kompetenc, skratka delaš. Pomisli kaj je naslednji korak do uspeha in ga naredi. Tvoj uspeh je odvisen od tebe.

Fokusiranje na druge ti ne bo prineslo nič dobrega. Predvsem negativne občutke, obrekovanje, zavidanje itd. Zakaj bi jim posvečal pozornost, če te spravljajo v obup? Zakaj bi škodoval sebi? Nima smisla, to si verjetno že spoznal. Torej kaj boš naredil za lepši jutri?

»Vsakdo ima svojo pot, četudi si na začetku bodo rezultati prišli. Verjamem, da bodo prišli, ker delaš na tem.«

Torej kaj je uživanje? Uživanje je splet različnih dejavnikov, predvsem pa svobodnega življenja. To pomeni, da moraš sebi dovoliti svobodo. Le to boš naredil oz. si jo podaril preko odločitev, ki te bodo pripeljale do želenega cilja. Pot do cilja nikoli ni ravna premica, ampak zahteva marsikateri ovinek, tega se zavedaj. Ne se obsojati, če danes še nisi tam, kjer bi želel biti, ampak pogumno delaj naprej in prej ali slej boš dosegel želeno. Mogoče ne bo rezultat takšen kot si si ga zamislil, ampak bo. Da boš lažje prišel do cilja pa uživaj, uživaj v vsakem trenutku. Četudi ti ni do uživanja, uživaj, saj boš na takšen način pripeljal v življenje pozitivni pogled in predvsem bodo občutki pravi, pozitivni. Kaj sploh pomeni uživanje? Pomeni sproščen odnos do sebe, brez stresa, brez forsiranja k uspehu ter predvsem bodi brez nerealnih pričakovanj. Veš dobro kaj so nerealna pričakovanja, torej deluj na realnih tleh, a vseeno malce sanjaj, da boš imel motivacijo za naprej.

»Uživanje je splet različnih dejavnikov, predvsem pa svobodnega življenja.«

Verjamem vate, verjamem v uspeh, samo akcija.

Avtor
Tomaž Tinta

2 razmišljanji o “Korak do kariernega in osebnega uspeha

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.