Koraki do boljših občutkov v odnosih in karieri v naslednjem desetletju

Prazniki se bližajo, praktično so pred vrati. Družinske vrednote se bodo (če že niso) poskočile na prvo mesto na tvoji preferenčni lestvici (družinska sreča, razumevanje s partnerjem in otroci itd.). Si se že odločil, kako se boš počutil v tem obdobju? Kakšni bodo občutki?

Še nisi? No potem si med zadnjimi, ker velika večina si je že postavila cilj. Verjetno se sprašuješ kako vem? Gledam naokrog in vidim polne nakupovalne centre ter polno novoletnih zabav in izletov. Kako so se odločili? Predvsem so stopili na področje zadovoljitve zunanjega blišča. Če si privoščim izlet bodo drugi videli, da sem uspešen, če si privoščim neko dobrino bodo drugi videli, da imam denar itd. Skratka kaj bodo videli? Videli bodo zunanjo podobo, ker se večina ljudi ukvarja prej z drugimi in statusom v družbi kot s sabo.

»Zunanja podoba v novoletnem času je za marsikoga vrednota. Kaj pa zate?«

Definitivno to ni pravi pristop vstopa v novoletno obdobje. Je pa res, da imamo ogromno zunanjih dražljajev (televizija, radio, internet, vrednote v podjetjih itd.), ki nas vodijo k potrošniškemu obnašanju. Ampak ali imamo dovolj poguma v sebi, da se temu upremo? Verjetno se sprašuješ zakaj? Zato, ker je najbolj pomemben odnos do sebe in nadalje do ožje celice. Govorim o partnerju in otrocih.

Rek pravi: »Otroci so naše bogastvo«. Ampak ali je res tako? Naši angelčki so zelo žalostni, ko ne postavimo sebe na prvo mesto, obenem pa tudi naših otrok in partnerja na drugo mesto. Ja osnovna celica je na samem vrhu naše lestvice. Vse ostalo pa je daleč zadaj. Kako je pri tebi? Vem dekleta, se bodo poistovetila z omenjenim, ker imajo materinski čut v sebi. Naj povem, da ga moški tudi imamo, vendar deluje malce drugače kot pri dekletih. Deluje v smeri preživetja, zelo na kratko rečeno. Kaj to sploh pomeni? Moški smo že od prazgodovine naprej po sami naravi lovci. Tako, da je osnovna naloga moških, da se borimo z »zvermi« za obstoj na tem planetu. Sploh pa, ko se pojavi pri nas ljubljena oseba ter otroci se drastično poveča adrenalin v telesu. To privede do borbe. O materinskem čutu, kot ga poznajo dekleta v tem kontekstu ne moremo govoriti, ampak energijsko gledano je zelo podobno. Lahko rečem, da se ta »borba« kosa z materinskim čutom na področju ljubezni. Partnerska ljubezen je prvi vzvod do občutka pomembnosti pri moškem. Ko se pa pojavijo otroci le ta poskoči v smeri obstoja celice. Navedel sem že, ljubezen je najvišje čustvo in tudi energijsko gledano slednje vodi k uspehu v karieri in odnosih. Kje se to kaže? Pomisli, na čas ko si bil zadovoljen na področju ljubezni, se je pričelo vse sestavljati v tvojem življenju, je tako? Tako je povezana energija ljubezni z našim delovanjem. Na zelo preprost način sem ti definiral kako deluje energijski svet na področju ljubezni in percepcije uspeha.

 »Osnovna celica je na vrhu lestvice obstoja na planetu Zemlja.«

Vem to je zelo teoretično povedano, ampak uporabi malce prispodob oz. pomisli kako se počutiš sedaj. Ali imaš dovolj ljubezni do sebe? V kolikor nisi srečen, nimaš želenega uspeha, bom pa še bolj direkten, nimaš potrebnega zdravja. Zakaj to pravim? Zato ker je ljubezen pogoj do zdravja! Ne verjameš? Ljubezen je najvišje pozitivno delovanje, predstavlja čisto pozitivo, slednjo nam angelčki dnevno pošiljajo in ko zbolimo na koga smo pozabili? NASE! Pozabili smo sebi dati užitek, dati ljubezen, nasmeh itd. Pozabili smo na otroka v nas, pozabili smo na erotično strast…pozabili smo nase! Poglej otroke ali lastnega otroka. Že iz malenkosti ustvari uspešno zgodbo, se zamoti, se nasmeje itd. Skratka občutki so del njegovega delovanja. Kaj pa ti ustvariš uspešno zgodbo iz malenkostmi? Če to počneš super, ampak prej vidiš kaj nisi naredil, kaj je na tebi narobe, da o videnju telesa ne govorim (se ne počutiš privlačen) itd. Kaj hočem povedati, da ne bom preveč teoretičen. Ljubi svoje delovanje, ljubi tudi »napake«, uči se in se dnevno prepuščaj strasti (raziskovanju lasnega telesa – lahko tudi seksa). Ko boš sebi dal strast, bodo angelčki veseli, boš prebudil spečo energijo v tebi in boš dosegel uspehe na vseh področjih življenja. Sam to počnem in ti iz prakse povem, DELUJE! Dekleta imate možnost kreiranja v sebi, samo maternici dajte pozornost in obudite njeno delovanje. Da o prsih ne govorim. 😉 Telo je naš instrument uspeha in uživanja na tem planetu, samo na planetu Zemlja imamo takšno priložnost, zato jo dejmo udejanjiti. Ne bom govoril preveč o seksu, da se mogoče kdo ne bo ustrašil vendar povem ti, to je pogoj naše sreče in uspeha. Speča spolna energija samo čaka, da jo aktiviramo. S tem bomo lažje dosegli tako osebni kot karierni uspeh. Odkrivaj sebe, prepusti se strastem, ki bodo prišla na dan in uživaj 😊.

»Ljubezen (tudi do sebe) je pogoj za zdravje.«

Kariera je sicer pomembna, saj živimo na tem planetu na podlagi denarja, ampak definitivno ni na samem vrhu. Novoletne zabave in odnosi s sodelavci (saj smo z njimi vsaj 8h/dan) so pomembni za krepitev timskega duha ampak definitivno ne predstavljajo naše sreče. Sreča se skriva v nas samih, v našem delovanju in predvsem občutkih. Torej kakšne občutke imaš? Z drugimi besedami se ljubiš oz. imaš rad sebe bolj kot karkoli na svetu? To je glavno vprašanje, ki te bo pripeljalo, do uspeha na praktično vseh področjih. Samo zadovoljne osebe prejmejo vse kar si želijo na svetu! Razlog tiči ponovno v energijskem polju. V situaciji, ko smo srečni, zadovoljni itd. skratka pozitivni smo magnet za kreacijo. To pomeni, da privlačimo želene dogodke v naše življenje. Ko govorim o zadovoljnih osebah, mislim predvsem na osebno zadovoljstvo, ampak ne na podlagi materialnih stvari, temveč na podlagi vrednot in občutkov. Kakšni so občutki, ki te bodo pripeljali do zadovoljstva?

Koraki:

  1. Ljubezen do sebe (tudi telesno), četudi imaš kakšno kilce preveč
  2. Nasmeh na ustih in grimase (potezah) na obrazu
  3. Odprta in jasna komunikacija, ki odraža tebe (direktna komunikacija z uporabo asertvine tehnike)
  4. Dobro počutje (veselje) do dela in srečevanja kogarkoli
  5. Videnje sebe kot zmagovalca na vseh področjih

O ljubezni do sebe sem že veliko povedal, definitivno pa nikoli ni dovolj omeniti, da samo ljubezen do sebe (v vseh pogledih) bo privedla do potrebnega magnetizma. To pomeni, da boš magnet za dogodke in materialne stvari, ko boš izkazoval potrebno ljubezen do sebe. Kako do tega prideš? Enostavno, raziskuj sebe! Raziskuj mentalno področje, kaj te zanima, kakšne vrednote imaš, kakšna prepričanja ter spreminjaj tisto kar ni po godu. Tukaj sem, da usmeriva tvoje življenje na želeno pot. Na drugi strani raziskuj svoje telo. Precej erotično se bo slišalo vendar drži…ko boš sebe imel rad boš tudi telesno postal pravi magnet. Amor, angel ljubezni pravi, da se je potrebno imeti rad četudi imamo kako kilce preveč, smo zgubani in v letih. Za raziskovanje sebe nismo nikoli preveč stari, pomembno je samo, da smo vztrajni. Obenem pa smo pozorni na naše občutke. Občutki so smerokaz našega življenja. Ljubezen do sebe bo najprej pripeljala do zadovoljstva (osebni cilj), izkazovala pa se bo tudi na področju kariere. Kariera bo vedno posledica našega zadovoljstva.

»Raziskuj sebe, raziskuj tvoje telo in zanimanja tako boš postal magnet za uspeh. Karierno področje se bo magično izboljšalo.«

Moč pozitivne energije oz. delovanja sem ti predstavil v vsakem BLOGu, zato te vabim, da jih prebereš ker povsod se skrivajo modrosti za boljše odnose in tudi uspešno kariero. O nasmehu sem že govoril, predvsem v smeri, da je prisiljen nasmeh dober kot razbijalec rutine in negativnega delovanja. To drži, nasmeh pa ima tudi pozitiven aspekt tako v odnosih kot v karieri. In sicer v odnosih se kaže nasmeh predvsem v dobrem počutju in odprti ter pozitivni komunikaciji. Nismo jezni, nismo napeti, stresa je manj in zato uporabljamo tudi pozitivno komunikacijo. To verjetno poznaš, se pa najbrž ne počutiš vedno dobro, je res? Že namera dneva ti bo narisala nasmeh na obrazu. Slednjo zapisuj vsak dan! Obvezno zapisuj, ker pisana beseda seže globje. Na kariernem področju pa verjamem, da imaš veliko dela in obveznosti. Slednje te pa spravljajo v obup. Drži? No nasmeh si boš narisal takrat, ko boš vse planiral in udejanjil korak za korakom. To bo tvoj razum sprejel kot pozitivno ravnanje. Ker pa sem ti že večkrat omenil, da je uporaba razuma škodljiva, zato ker ne upoštevaš sebe, uporabljaj občutke in kombiniraj to z uporabo asertivne komunikacije. Četudi bo neka stvar zate »negativna« jo lahko poveš na umirjen in konstruktiven način. Primer: »Projekt si naredil malomarno, premalo si se fokusiral na detajle in rezultatov ni takšnih kot bi lahko bili. Predlagam ti, da uporabiš orodje…in bomo prišli do želenega uspeha v roku«. Primer je karikiran, ampak sem uporabil asertiven način komuniciranja. Slednji te bo pripeljal do umirjenega in konstruktivnega pogleda na situacijo. Slednji bo znižal raven stresa in posledično boš izhajal iz sebe. To pomeni boš izhajal iz tvojega centra.

»Uporabljaj občutke in asertivno komunikacijo za uspeh v odnosih in doseganju kariernih ciljev.«

Nakazal sem ti zakaj je odprta komunikacija dobra in kako jo lahko uporabljaš. Kombiniraj in bo učinek najboljši. Asertivna komunikacija kot taka ima veliko stranskih učinkov, ki se bodo pokazali tako na kariernem področju, kot na področju odnosov, zdravja in osebne rasti. Povsod boš deležen uspeha, zato ker asertivna komunikacija uporablja pozitivno in odprto držo komunikacije. Nobenemu ne škoduješ s tem izhajaš iz sebe. To je pozitivna energijska osnova s katero se opolnomočiš in uspevaš praktično povsod. Zaradi pozitivne energije pa postaneš magnet za uspeh. Tvoji osebni vodniki te bodo podpirali in se bodo lažje manifestirali v kolikor boš v svoje življenje vključil več pozitivnega delovanja.

»Pozitivno delovanje pripelje pozitivne rezultate. Pozitivno delovanje pripelje magnetizem v življenje.«

Dobro počutje ob delu oz. veselje do dela in pri delu sta pozitivna rezultata uživanja na delovnem mestu. Uživaš na delovnem mestu (DM)? V kolikor je odgovor pozitiven si na pravi poti do uresničitve poslanstva. Delo v poslanstvu ni tako enostavno, zahteva veliko raziskovanja in poguma. Poguma, da stopiš iz cone udobja in se podaš na pot do uspeha. Kako do tega prideš? Predvsem izloči strah iz življenja. No pa smo tam. Kako to narediš? Postopek je dolg in zahteva veliko dela in osebne angažiranosti. Najprej moraš ugotoviti kaj ti povzroča strah, nadalje razčleni situacijo na prafaktorje, da izločiš nepomembno in ohraniš bistvo. Sledi reprogramiranje in si dosegel cilj. Sliši se zelo enostavno, ampak ni. Zahteva 100% iskrenost na začetku in 100% zaupanje ter angažiranost, da se odpravi neželeno področje. Je to enostavno? Glede na trenutno matrico delovanja na planetu Zemlja je to težavno, ker iskreno delovanje ni brezpogojno. Trenutno delovanje in razmišljanje ljudi je usmerjeno k materialnosti in delovanju kaj dobim v zameno, če nekaj vložim. Strah pa ni oprijemljiva stvar in tukaj nastane težava. Kako dopustiš in zaupaš? Prva možnost je na podlagi prisile (npr. zdravje potrka na vrata, slaba izkušnja itd.), druga možnost pa je želja po spremembi. Tako boš dosegel brezpogojno delovanje in zaupanje. Kako deluješ? Si pripravljen na spremembo? Predlagam ti, da ti do korenite spremembe pomaga coach, kjer boš voden in usmerjen k cilju. Velikokrat se zgodi, da se na poti izgubimo, takrat pa potrebuješ jasnost. Coach ti jo zagotavlja.

»Izloči strah iz življenja in bo uspeh potrkal na tvoja vrata.«

Zadnje področje v tem BLOGu je rezervirano za pogled nase, pogled nase kot zmagovalca. Verjetno kimaš z glavo in praviš saj to je ja enostavno. Je res enostavno? Deluješ tako? Gledaš zmagovalno tudi takrat, ko ti gre vse narobe? To odraža zmagovalca. Samo delovanje v smeri zmage, ko ti gre praktično vse narobe odraža tvoj pravi pogled. Obenem tako odražaš vizijo, zaupanje, pogum in moč. To je teoretično povedano kako pa delujem sam. Nisem robot in priznam, tudi sam niham, a se ne predam. Tekom let sem oblikoval »program zaupanja« v moji glavi, ki temelji na prepričanju ZMOREM! Sploh takrat, ko mi ni lahko pride program še kako prav. Namreč v svoje delovanje vključim pozitivno delovanje in predvsem zaupanje, da se bo vse dobro izšlo. Vem, marsikdaj se ne vse dobro konča, ampak vseeno delujem po tem principu in uspevam. Gledam na življenje veliko bolj pozitivno in predvsem sem v sebi srečen. Izhajam namreč iz zgodbe skorajšnje smrti in zato mi je ta pogled na življenje dal potrebno motivacijo tako do življenja kot do izzivov. Kaj tebi vliva posebno motivacijo? Premisli, lahko je družina, lahko je delo ali kakšna podobna izkušnja. Izhajaj iz nje in imej pogum ter stopi na pot uresničevanja. Omenjeni program zaupanja pri meni vpliva na karierno pot in odnose, saj me žene naprej. Želim dati 101% v vsaki situaciji in verjamem, da bo podobno pri tebi, samo odkriti moraš kaj te žene naprej in to tudi v najhujših situacijah tudi uporabljati. Pozitivno delovanje privede do pozitivnih rezultatov.

»Tudi v najhujših situacijah je pogled v smeri zmagovalca najboljša izbira, ker te bo motiviral, da daš iz sebe 101%.«

Torej kako priti do boljših občutkov in uresničevati tako cilje v karieri kot oblikovati boljše odnose? Ljubi sebe (tudi telesno), četudi imaš kakšno kilce preveč, nasmehni se težavam in z dvignjeno glavo pojdi naprej, uporabljaj jasno komunikacijo, uživaj na delu in poglej nase kot na zmagovalca. Recept je precej enostaven. Vesolje te bo podpiralo v kolikor boš deloval na takšen način. Upaj si in dosegel boš cilj! Kdaj boš dosegel cilj? Ko bo pravi čas, ko boš zrel za sprejemanje vseh oblik zmag. Prepričan pa sem, da se bodo odnosi drastično izboljšali, v karieri pa boš tako veliko bolj svobodno deloval, predvsem si boš zaupal in tako boš dosegel želene uspehe.

Avtor
Tomaž Tinta

2 razmišljanji o “Koraki do boljših občutkov v odnosih in karieri v naslednjem desetletju

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.