Neguj notranjega otroka in dosegel boš boljši odnos do sebe in …

Prvi podcast in blog po Corona krizi, karanteni je pred tabo. Vem, imaš polno vprašanj in obenem neznank:

 • Bo obdobje, ki je pred tabo uspešno?     
 • Kaj mi bo prineslo?
 • Bom preživel?

Vse je odvisno samo od percepcije uspeha, lastnega uspeha. Slednjo percepcijo pa si oblikoval že v otroštvu. Torej kakšno masko si si nadel in jo nosiš tekom življenja? Ta maska te definira, definira tvoj uspeh na vseh področjih. Tako poslovno kot privatno, tako v odnosih kot intimno. Skratka nosiš jo povsod! Kaj torej lahko pričakuješ od obdobja, ki je pred tabo?

Odvisno, kaj si počel zadnja dva meseca!

Definitivno bodo nagrajeni tisti, ki so se zadnja dva meseca sproščali in tudi delali na sebi. Skratka so ubili dve muhi na en mah, namreč tako so pridobili na (psihološki) kondiciji, kot tudi na dodatnem znanju, da bodo kos izzivom, ki neizbežno prihajajo. Zakaj tako menim? Enostavno sprostitev je zrahljala vse napetosti, vsa negativna stanja, obenem pa je odprla avro, da lahko oseba lažje manifestira (uresniči) to, kar si bo želela v bližnji prihodnosti. Obenem pa vlaganje vase je prineslo veliko mero strokovnosti, ki bo še kako potrebna v nadaljnjem življenju. Smo namreč v fazi sprememb. Sveta, ki smo ga poznali, po corona krizi ne bo več.

Drži recesija bo! To je neizbežno, ampak nočem strašiti, ker to si verjetno že slišal (mogoče celo čutiš njene prve posledice), ampak vseeno naj še 1x rečem VLAGAJ VASE! Vlagaj v lastno znanje, vlagaj v sprostitev in fizično aktivnost, vlagaj vase! Zelo pomembno je in bo, kako bomo kos tem izzivom, ki nas vztrajno obkrožajo. Pomembno je, da ne zaspiš, da vlagaš v pridobitev dodatnega znanja, ker bo velika transformacija po krizi. Ja smo v času transformacije, tudi če ne čutiš še tega.

Kaj lahko pričakuješ? Predvsem drugačno, bolj umirjeno delovanje naše duše ter velik boj kapitala, da ohranja stare sisteme. To je neizbežno, kapital želi preživeti in ohraniti isto mentaliteto delovanja. Rezultat, veš kakšen bo, nemir v telesu. Skratka tvoj notranji otrok bo zelo na preizkušnji, tvoja umirjenost označuje tudi duševno stanje tvojega otroka.

Ko govorim o otroku, mislim na otroka, ki se skriva v nas samih. Torej smo mi tisti, ki smo otroci in odrasli obenem. Vseeno v odrasli dobi nosimo v sebi neuresničene želje, potrebe, misli, kariero, delovanje… V sebi nosimo žalost našega otroštva, ker nismo živeli po lastnih merilih, ampak po merilih zunanjega sveta. Ja naši starši so prvi na tapeti, ampak oni niso krivi za naše delovanje v 100%, tukaj je še šolski sistem, delovanje okolice, službe… Skratka celotna okolica nas je naredila ovce, mi pa smo se morali prilagoditi. Torej enako velja zate. Prilagoditi si se moral in verjamem, tvoj potencial tvoje želje, tvoje videnje sveta ne živiš, ampak si ga potlačil. To pomeni, da si si nadel masko. Sedaj je čas, da maske odvržeš, da narediš premik v smeri duše. Torej se neguješ.

Negovanje notranjega otroka pomeni negovanje sebe, negovanje prepričanj, vrednot in norm, ki jih nosiš s seboj. Na kratko, to je negovanje avtentičnosti, negovanje lastne kreativnosti. To neposredno vpliva na lastno percepcijo uspeha v življenju. Odnosi pa so izraz te percepcije, odnosi so posledica veselja notranjega otroka.

Negovanje notranjega otroka je pomembno za tvojo kariero in uspeh v odnosih.

Tomaž Tinta

Torej kako neguješ otroka v sebi? V smeri tistega kar si, v smeri tvojo izbire je pomembno:

 • vlaganje vase
 • fizična aktivnost
 • pisanje dnevnika
 • meditacija
 • iskanje vzornikov
 • iskanje coachov
 1. Vlaganje vase
  Vlaganje vase pomeni vlaganje v lastno znanje, vlaganje v strokovnost, vlaganje v zanimanja. Skratka delovanje v smeri, ki pomeni rast. Rast nas samih, rast naše duše in rast našega otroka v nas. Najprej pa ugotovi kaj te vleče. Pomisli na hobije, pomisli na tvoja zanimanja, pomisli in zapiši vse tisto kar te privlači. Tudi če kakšnih aktivnosti ne poznaš in jih zato ne izvajaš, se jo lahko naučiš in jo dodobra spoznaš. Torej je potencial, da narediš preboj v smeri, ki te vleče. Preizkušaj nove stvari, poslušaj sebe kaj in kam te vleče, kaj te zanima in to počni. Pojdi na izobraževanja oz. udeleži se izobraževanj, ki potekajo sedaj preko spleta. To pomeni, da boš odkril novo dimenzijo sebe. Odkril boš kaj te iskreno zanima, odkril boš področje, ki te bo v prihodnosti nadgradila in bo omogočila uspeh.
 2. Veliko se gibaj, da iz sebe odstraniš stres ter obenem pridobiš na fizični kondiciji. Ta ti bo služila tako za vzdrževanje hitrosti pri pridobivanju novih znanj kot tudi na področju soočanja z izzivi, ki so pred tabo. Izzivov bo veliko, so praktično že tu, zato je še toliko bolj pomembno, da ohraniš fokus, da ohraniš umirjenost. Šport ti bo dal ravno ti dve vrednoti torej fokus in umirjenost. Stresa praktično ne bo v telesu oz. bo v manjši količini obenem pa boš lažje kljuboval izzivom saj boš vedel v vsakem trenutku kaj je tvoja top izbira. Namreč boš deloval v smeri uresničevanja duše. Tvoj notranji otrok te bo usmeril.
 3. Dnevnik, ti bo omogočil lažje odkrivanje potencialov na eni strani, po drugi strani pa ti bo na vidno polje postavil tvoje vrednote, prepričanja in norme. Seveda pri pisanju lastnega dnevnika je pomembno, da si iskren, da zapišeš ali narišeš tvojo vizijo. Zapišeš tvoje strahove, tvoje omejitve in podaš tudi tvoj pogled, kako lahko te omejitve razrešiš. Namreč dnevnik ti bo postavil pred oči tvojega otroka; tebe, tvojo notranjost. Postavil ti bo pred oči kaj si zanemarjal toliko časa ter kakšne so tvoje trenutne omejitve. To lahko odpraviš, vendar postopno, kaj boš naredil pa je odvisno samo od tebe!
 4. Meditacija je odlična izbira za sproščanje duha. Če želiš namreč iskreno pisati dnevnik moraš delovati umirjeno. Fizična aktivnost bo sicer poskrbela za tvoje telo, tvojo fiziko. Pomembno pa je tudi psihično stanje, torej tvoja notranjost. Ker želiš delovati pozitivno in predvsem fokusirano na želje notranjega otroka ter seveda, da omogočiš, da jih prepoznaš je pomembno, da se umiriš. Zato vsaj 3x tedensko izvajaj meditacijo za umiritev. Na takšen način boš notranjemu otroku pomagal, da izrazi sebe, da izrazi to kar si želi. To boš opazil tako, da te bodo preplavili občutki, obenem pa boš te želje zapisal v dnevnik.
 5. Iskanje vzornikov je pomembno predvsem zato, da vsa omejujoča prepričanja, vrednote in norme hitreje spremeniš. Seveda je coach osnova, o tem malce kasneje, ampak vzorniki ti bodo pokazali novo sfero delovanja. Nove načine, ki ti bodo pomagali k lažje implementaciji novega sebe. Ko bo kraljeval tvojemu svetu notranji otrok pomeni, da živiš to kar tvoja duša hrepeni. To za kar si prišel na ta svet. Torej lahko uspeš samo takrat, ko želene vrednote, prepričanja in norme živiš. To boš najlažje naredil tako, da poiščeš vzornike in jih dobesedno kopiraš. To ti bo dalo nov elan, na novo boš zaživel. Preizkusi!
 6. Kot sem v prejšnji točki zapisal coachi so osnova. Hitreje in lažje boš osvojil želeno. Predvsem pa boš notranjemu otroku omogočil, da bo izrazil popolni potencial. Coachi te lahko popeljemo v svet, ki si ga želiš! S skupnimi močmi lahko poiščemo idealni pristop, da lastne želje tudi uresničiš. Najprej pa je potrebno ugotoviti kaj si resnično želiš. Skratka coach omogoča hitrejšo pot do želenega cilja. RAST!

Te zanima kako:

 • negovati notranjega otroka po Corona času? Z drugimi besedami, kaj lahko naredim, da bo notranji otrok usmerjen k cilju?
 • kaj in kdo je notranji otrok bolj podrobno?
 • kako neposredno vplivati na zadovoljstvo notranjega otroka?

V podcastu boš našel odgovore in poglobljeno razlago na podlagi pravkar definiranih korakov, da boš lažje dosegel želene cilje.

Da pa boš kos izzivom in boš naredil domačo nalogo, torej boš vlagal vase in naredil konkretne korake te vabim, da poslušaš podcaste:

Neposredno boš privabil v lastno življenje uspeh ter boš neposredno vplival na odnose, predvsem intimne odnose!

Poslušaj PODCAST in izvedel boš recept za doseganje uspeha in negovanje otroka v sebi.

Več v posnetku ali videu.

Avtor
Tomaž Tinta

2 razmišljanji o “Neguj notranjega otroka in dosegel boš boljši odnos do sebe in …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.