Negovanje notranjega otroka in partnerski odnos

Nadaljujem, kjer sem končal v podcastu in blogu o negovanju notranjega otroka. V njem sem ti pokazal, kako je negovanje notranjega otroka pomembno. Pokazal sem ti pristope, da uspeš na vseh področjih življenja. Predvsem pa da vzbudiš tako kreativnost kot osebno moč. Nisem pa se dotaknil glavnega in pomembnega vidika in sicer grajenja boljših odnosov. Torej, odnosi so tema tega bloga in dveh pripadajočih podcastov. V prvem podcastu sem se osredotočil na ljubezen in kreativnost, v drugem delu pa sem se dotaknil povezanosti. Vse pa v povezavi z notranjim otrokom.

Da boš lažje razumel nov blog, ki je zelo fokusiran, ti svetujem, da prebereš daljšo razlago o notranjem otroku, šele nato pa se usmeriš v temo novega bloga.

Percepcija uspeha je odvisna od otroštva, od tvojega notranjega otroka. Torej, kakšno masko si si nadel in jo nosiš tekom življenja?
To se vprašaj in bodi iskren pri odgovoru. Ta maska te definira, definira tvoj način delovanja danes. Vpliva pa tudi na tvoje odnose in sicer kot prvo na odnos do sebe, nato pa še na pravi odnos in to je s partnerjem/ko. Odnos do sebe je sicer najbolj pomemben, pomemben je zato, da ti odpre oči kdo v resnici si. Odpre ti novo percepcijo videnja sebe, saj tekom odnosa odraščaš. Odraščamo praktično vsi, ki smo v odnosih, najbolj pa odraščamo takrat, ko doživimo stresno situacijo v odnosih s seboj. To je odraz našega notranjega otroka. Zadovoljstvo je odvisno od njegovega zadovoljstva. Torej vprašaj se:

 • Kakšno otroštvo si imel?
 • Kakšne stvari si tekom odraščanja počel prvič in to samovoljno? Si raziskoval svoje meje.
 • Kaj si počel z veseljem v času odraščanja in danes tega ne počneš?

Verjetno te zanima, zakaj ta vprašanja. Namenoma sem ti jih postavil, ker verjamem v karmo. Vse, kar si počel tekom odraščanja je bil izraz notranjega otroka. Zakaj menim tako? Ker si deloval po občutkih, deloval si impulzivno in raziskovalno. Deloval si v skladu s teboj! Raziskovanje potencialov in zanimanja si dal na prvo mesto, se nisi ukvarjal z opazkami, nisi bil nevoščljiv itd. Skratka si deloval po principu srca. Takrat ko deluješ po principu srca pa si odprt za novosti. Si odprt za karmične odnose. Da pa odrasteš in doživiš ekstazo v odnosu do sebe pa “moraš” doživeti stresno situacijo. Takrat sicer notranji otrok ni najbolj vesel in sproščen, je pa dobro, da doživiš takšno situacijo z namenom rasti. To smo doživeli vsi tekom odraščanja. Vprašanje je samo, kako gledamo na takšno izkušnjo danes. Takšna izkušnja ti je pokazala meje, ti je prinesla več kot si misliš, prinesla ti je področje zanimanja. In glavno vprašanje je ali si ga poslušal in mu slediš tudi danes?

To področje ti je prineslo več kot si misliš. Prinesla ti je širši vpogled kdo si v resnici, kaj si želiš in kaj te enostavno privlači. Pokazala ti je tvoje področje uspeha v odnosih in karieri. In ja od tvojega nadaljevanja življenja je uspeh na dlani ali pa tudi ne. Najbrž si se tekom življenja izgubil in sedaj iščeš kompas, kompas uspeha, tako v karieri kot v odnosih in to te je pripeljalo do prebiranja mojih zapisov. Torej iščeš recept kako priti do karmičnega odnosa in tudi uspeha v karieri. Naj te potolažim, vsi smo se izgubili, ker je sistem šolanja povzročil kolaps sistema. Zato je naš notranji otrok žalosten in zmeden. Da pričneš uravnavati delovanje pa si podari ljubezen. Ljubezen do sebe je najbolj pomembna.

Da boš lažje deloval ljubeznivo ti predlagam, da prebereš blog in podcast na temo “Z ljubeznijo do boljših odnosov in kariernega uspeha” kjer sem ti podrobno obrazložil pomen ljubezni do sebe in partnerja ter neposredni vpliv na kariero. Obenem pa sem ti podal korake do bolj ljubeznivega delovanja.

Da pa se vrnem na temo današnjega bloga in podcasta “Partnerski odnos”, enostavno naredi naslednje korake, da boš dosegel uspeh tako pri sebi kot pri partnerju. Moraš se:

 1. umiriti
 2. sprosti telo in duha
 3. pridobi na strokovnosti
 4. vnesti več spolnosti
 1. Ko govorim o umirjenosti in sprostitvi telesa in duha mislim na redno prakso sproščanja. V mislih imam tako meditacije, prebiranje knjig, umirjena glasba (meditativna instrumentalna glasba), sprehodi ter redno fizično aktivnost. Na podlagi vnosa sprostitve v življenje, boš lažje in bolj jasno artikuliral stavke (govoril) ter deloval bolj sproščeno in veliko bolj fokusirano, ker so bo med drugim sproščal tudi stres.
 2. Pridobitev strokovnosti pa bo prinesla samozavest in osebno moč. V partnerskem vidiku boš bolj sproščen ter bolj samozavesten, ker boš izhajal iz tvojega centra. To pomeni, da boš v očeh partnerja/ke pridobil na pomembnosti in tudi boš veliko bolj privlačen.
 3. Resnično posvečaj se spolnosti, ker tako boš obudil tvoje občutke iz otroštva. Najbolj pomembno pa boš obudil kreativnost ter osebno moč. Obudil boš sebe! Spoznal boš kaj ti je všeč, prepoznal boš partnerjeve odlike in bil precej bolj inovativen kot misliš da si. Preizkusi!
  Podrobnejšo razlago zakaj priporočam spolnost, dobiš v podcastu:

Posvečaj si pozornost, dajaj si ljubezen. Najprej sebi, na drugem mestu pa seveda partnerju/ki. Raziskuj se, neguj se, posvečaj pozornost vsakemu milimetru telesa, masiraj se, samozadovoljuj se. Odkrivaj užitke, podari si čas samo zase. Ko pa želiš sveti čas, čas zase, posvetiti tudi drugi osebi naj bo to oseba, ki ji zaupaš in jo ljubiš. Skratka srčna oseba. Predaj se užitkom in uživaj!

Ne pozabi na svoje občutke! Kot si ugotovil v #25 podcastu ter v besedi bloga sem ti do sedaj pokazal in dokazal, da je ljubezen in negovanje sebe ključnega pomena, da prepoznaš lastne občutke. Slednji pa te popeljejo v še neraziskane kotičke tvoje osebnosti. Odnos do sebe je zelo pomemben, partnerski odnos pa je tisti, ki bo najprej pokazal zadovoljstvo notranjega otroka, tvoje zadovoljstvo. Zadovoljstvo te bo pripeljalo do uspeha ter karmičnega odnosa. Ljubezen, partnerska ljubezen izhaja iz vsakega izmed nas in je usmerjena najprej na ljubezen nase, šele nato je slednja vezana navzven. Torej zadovoljstvo je povezano s povezanostjo.

Povezanost je ključ do uspeha tako na kariernem področju kot tudi področju odnosov. S povezanostjo izgradiš most zadovoljstva, zadovoljstva notranjega otroka ter osebnega zadovoljstva. Z neposrednim vplivanjem na zadovoljstvo se boš počutil bol srečnega in posledično tudi uspešnega. To pa izgradiš tako, da si posvečaš dovolj ljubezni, pokažeš si dovolj nežnosti. V kolikor želiš preiti v karmičen odnos s parnerjem/ko, najprej izgradi ljubeč odnos do sebe. In da to narediš, si posvečaj ljubezen.

Percepcija uspeha je odvisna od otroštva, od tvojega notranjega otroka. Torej, kakšno masko nosiš? Slednja vpliva tudi na povezanost. Povezanost sam s seboj kot partnerska povezanost neposredno prinašata uspehe na vseh področjih življenja. S pravo povezanostjo boš dosegel vse v življenju. Dosegel boš zmage v odnosu, karieri in predvsem pri sebi. Karmični odnos boš zgradil tako, da boš izbral pravo osebo ob tebi ter da boš negoval odnos. To pa boš dosegel samo takrat ko boš sebe postavil na prvo mesto, takoj zadaj pa partnerja/ko. Obenem pa z negovanjem, mislim na umiritev telesa in duha.

Na povezanost s seboj boš vplival s:

 1. telesno vadbo
 2. uravnoteženjem stresnega hormona
 1. Pomen aktivne telesne vadbe sem ti že predstavil, vendar ti nisem izpostavil učinka povezanosti. Povezanost je stranski produkt telesne aktivnosti. Namreč povezal se boš z občutki in posledično se ti bo v življenju vse kristaliziralo. Vse bo postalo bolj jasno in usmerjeno k osebnemu cilju. Cilju duše in notranjega otroka! Obenem pa boš pridobil na telesni pripravi (kondiciji) ter neposredno boš vplival na zdravje telesa (organov).
 2. Redna telesna vadba bo vplivala tudi na uravnoteženje stresnega hormona, vplivala bo na počutje, omogočala lažje doseganje ciljev ter omogočila večji užitek. Skratka prinesla bo sprostitev v življenje.

Na takšen način boš izgradil povezanost do sebe. S povezanostjo boš neposredno vplival na osebno zadovoljstvo in zadovoljstvo notranjega otroka. Zelo tanka meja je med obema, zato lahko zatrdim, da je to praktično isto zadovoljstvo, vsaj v tvojih očeh. Namreč v partnerskem svetu osebno zadovoljstvo odigra pomembno vlogo v smeri grajenja uspešnega odnosa, tako na kratek kot dolgi rok. Notranjo povezanost in partnersko povezanost moraš izgraditi. To je dolgotrajni in vseživljenski proces, ki bo trajal in trajal. Nasvet je torej: vlagaj, vlagaj in še 1x vlagaj vase.

Na partnersko povezanost boš neposredno vplival tako, da:

 • boš redno treniral odprto komunikacijo
 • boš planiral skupaj s partnerjem
 • redno omogočal medsebojne dotike ter podarjal pozornost

Redna in odprta komunikacija je osnova zdravega razmerja. Brez komunikacije ni razmerja, prav tako ni odnosa. Torej spregovorita tudi o manj lepih stvareh. Iskrenost naj bo vodilo! Na takšen način bosta lažje tudi planirala skupno življenje. Planirala bosta praktično vse, je pa res, da bo vaja tista, ki bo izmojstrila vaju. Verjamem, da ne bo vse na začetku idilično, vendar zagotavljam vaja dela mojstra. Ob doseženem cilju (malem ali velikem) pa si podarita pozornost, negujta vajino povezanost. Najprej pa ne pozabi dajati sebi, dajaj si ljubezen, pokaži si veličino, ki jo premoreš. Verjamem vate, verjamem v tvojo veličino. Dosegel boš vse in še več, samo stopi iz cone udobja. Vlagaj vase, vlagaj v odnos in rezultati bodo prišli. Boljši bodo, kot si um sedaj lahko sploh predstavlja.

Daljšo razlago vseh treh korakov pa dobiš v #26 podcastu:

V PODCASTu boš našel tudi odgovore, kaj ti bo dalo polet na področju odnosov in kaj konkretno narediš v udobju doma, da boš lažje dosegel želene cilje.

Da pa boš kos izzivom in boš naredil domačo nalogo, torej da boš vlagal vase in naredil konkretne korake, te vabim, da poslušaš podcaste oz. prebereš relevantne bloge:

Neposredno boš privabil v lastno življenje uspeh ter boš neposredno vplival na odnose, predvsem na intimne odnose!

Avtor
Tomaž Tinta

One thought on “Negovanje notranjega otroka in partnerski odnos

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.