[BLOG] Jagode in čokolada – bodita vesela in nasmejana

Serija PODCASTov in Blogov na temo partnerskega življenja se nadaljuje, tokrat v smeri grajenja stabilnega partnerskega odnosa. Tako v PODCASTu kot pripadajočih BLOGih najdeš vsebine, ki so vezane na eni strani na grajenje/obuditve strasti, na drugi strani pa je pomembno, da deluješ avtentično. Oba partnerja je pomembno, da delujeta avtentično, ker samo na takšen način bosta vzbudila strast med vama. Dva PODCASTa, ki se povezujeta, zato predlagam, da jima prisluhneš:

Na začetku pa naj ti navedem tezo, ki si jo zasledil v pravkar definiranih podcastih:

Kadar boš avtentičen in igriv boš postal magnet za obilje. Postal boš magnet za doseganje partnerskih in kariernih ciljev!

V prvem BLOGu na to temo, torej jagode in čokolada – bodita vesela in nasmejana (1. del) sem ti izpostavil, zakaj jagode in čokolada ter zakaj strast. Da na kratko ponovim in obnovim, ker bo lažje obrazložiti drugi del torej avtentičnost. Jagode in čokolada predstavljajo afrodizijak, metaforično se nanašata na strast, ki je bila na začetku vajine skupne avanture. Torej spomini na vajino strast. Spomini na vajine začetne prigode in zmage…spomini na vajin uspeh! Partnerski uspeh seveda :).

Smo ljudje, ki se neprestano odzivamo na dražljaje. Ti dražljaji v partnerskem odnosu pa se odražajo na podlagi izkazovanja strasti. Strast je ena najbolj pomembnih točk partnerskega odnosa. Torej za dolgoročno skupno življenje pomeni, da je slednja uspešna samo in zgolj v kolikor vložiš energijo in čas, da dosežeš zanimanje na nasprotni strani.

Na začetku skupne poti sta bila bubi, ki sta šele s časom in izkušnjami privedla do transformacije. Torej v metulja. Kaj vaju je transformiralo?

 • strast
 • dogodki
 • misli in energije
 • iste skupne vrednote in prepričanja

Strast je najbolj enostavno opisati s hormoni. To so metuljčki v trebuhu, slednji so prevzeli celotno telo in zelo enostavno so hormoni povzročili navezanost. Sledili so skupni dogodki, ki so posledično vplivali na razvoj vrednot in prepričanj ter podobnih misli. Dogodki, ki so vama ostali še danes v spominu so povzročili več kot samo navezanost, zapečatili so vajino povezavo. Zanimivost so vzbudili, čustvo ljubezni pa so tako podkrepili. Spomini na lepe dogodke so se samo množili, navezanost se je z leti sicer res transformirala iz zaljubljenosti v navezanost, ampak vseeno tista iskra je ostala v obeh. Iskra, ki jo lahko samo vidva obrazložita in sicer ne z besedami, ampak z energijsko osnovo. Torej so dogodki povzročili nekaj več kot samo navezanost, povzročili so zapečatenje zveze v smeri dolgoročnosti vajine skupne avanture, ki je postala življenjska. Misli, vrednote in prepričanja so samo sledili razvoju vajine skupne avanture. Glavna razlika pa je tista začetna energija, lahko rečem tudi kemija, ki vaju je na začetku povezala in drži še danes. Vrednote in prepričanja pa so samo potrdile dolgoročnost vajine avanture.

 • Kaj pa danes, je vse isto?
 • Gojita še vedno strast?

Verjamem, da je danes po dolgih letih marsikaj drugače. Po vrsto letih se je tudi vajina strast zmanjšala, vem rekel boš transformirala. Drži ampak poleg navade kaj vaju drži skupaj? Otroci ali zgolj navada?

Vem, rekel boš ljubezen. Drži energijska osnova je tista osnovna stvar, ampak zanimanje mogoče že pojenja, ker se nič novega ne dogaja med vama. Zato ker se na veliko dražljajev odzivata vse bolj monotono. Prav zaradi tega postaja vajino življenje vse bolj rutinsko in polno nezanimivih trenutkov. Da bosta ponovno obudila vajino strast, vajin plamen s katerim se je vzbudilo tudi zanimanje, predlagam, da se prepustita obujanju spominov.

Spomini so motor strasti, vse kar morata narediti je, da se spominom prepustita in zakorakata v lepe trenutke, ko sta pričela vajino avanturo. Skratka spomnita se samega začetka, ko so metuljčki kraljevali razmerju, spomine, ko so metuljčki bili na prvem mestu v vajinem življenju. Skratka strast, strast in še 1x strast.

Torej kako lahko obudita strast in zakaj ravno strast? Poanta dolgoročnega razmerja je ravno strast, so ravno ti mali občutki, ki izvirajo iz spominov. Ravno ti občutki so vama dali polet, so tebe prebudili in ti pričarali občutke zmage. Fokus na občutke torej! Pomembno je, da vlagaš vanje, vlagaš čas in energijo. Oba se morata truditi za dolgoročnost, tukaj ne mislim samo nate, ampak na oba!

Obudita občutke zmage! Ti občutki so iz samega začetka vajine avanture in izhajajo iz vajine druge čakre. Spolne čakre! Ja prav si slišal spolnost, spolnost in še 1x spolnost. To je ključ dolgoročnega razmerja!

Tam se skrivajo občutki zmage, kreativnosti, idej, potenciala itd. Skratka sami prekrasni in pozitivni občutki. Za dolgoročno partnersko zvezo so slednji zelo pomembni! Obudita jih pomembno jih je vrniti na prestol, torej da kraljujejo razmerju.

Prebuditev občutkov se bo kazala v karieri in odnosih do ostalih.

Posledico bosta začutila na dogodkih in stvareh, ki so posredno povezane z vajinim skupnim življenjem. Torej, kariera, zdravje, odnosi do ostalih itd. Skratka vse se bo magično postavilo na svoje mesto. Na kakšen način lahko obudiš/ta vajin uspeh oz. vajino kariero, zdravje itd.?

 • spomni se lepih trenutkov iz začetka vajine avanture
 • počni podobne stvari kot na začetku vajine avanture

Pomembno se je spomniti na lepe trenutke iz začetka zveze. Pomembno je obuditi občutke iz začetka zveze. To bodo naredili spomini, občutki se bodo kar pojavili, le stopnjevati jih je potrebno. Obenem, da ti olajšam in pospešim spomine pa počni podobne stvari, ki se jih spomniš iz začetka zveze. Na takšen način boš pri sebi premaknil velik kamen zanimanja, ki se je praktično ustavil.

S tem boš obudil tudi stare hobije, ki lahko prerastejo v novo kariero. To pa zato, ker boš užival. Torej zakaj pa ne?!

To nalogo opravita najprej vsak sam, nato pa naredita to nalogo skupaj. Na takšen način bosta obudila skupne lepe spomine. Obudila bosta strast, zanimanje, prepričanja in vrednote. Ista prepričanja in vrednote vodijo do:

 • iste energijske osnove
 • boljšega počutja (lastno in partnersko počutje)

Da pa bosta ponovno tlakovala ali poglobila vajin odnos predlagam, da ugotovita vajina prepričanja in skupne vrednote. To naredita tako, da vzameta bel brezčrten list papirja in nanizata 3 skupne vrednote in prepričanja. Vzemita si čas pri tej nalogi, vzemita si čas zase!

To naredita zato, da se povežeta, da se spomnita na začetek, da obudita vajino zavezo. Partnersko zavezo, šele nato se podajta med rjuhe, da obudita strast. Z obuditvijo strasti pa, bosta ponovno povrnila metuljčke v trebuh, bosta ponovno sebe upoštevala, bosta sebe negovala. Skratka bosta sebi dala ljubezen. V partnerskem smislu pa bosta ponovno povrnila intimo na vrh vajine zveze. Postala bosta avtentična, ker bosta obudila občutke zmage!

Šele, ko bosta postala avtentična se bosta ponovno vrnila na sam začetek vajine avanture. Ponovno se bo vsak vrnil vase, obudil bo občutke vsemogočnosti, obudil bo občutke ljubezni do sebe! Avtentično pristno življenje pomeni prevzemanje odgovornosti za lastno življenje. Pomeni privlačenje izkušenj, ki izboljšajo kvaliteto življenja. To velja za vsakega posameznika in za vajino skupno avanturo.

Kako pa ustvariš avtentično življenje?

 • Z vlaganjem vase
  Vlaganje vase pomeni negovanje lastnega zanimanja oz. raziskovanja potenciala. Skratka neguj se, neguj tvojega notranjega otroka, neguj sebe tako fizično kot psihično. Podpri se, načinov je več, vse od telesnega odkrivanja lepot (masaž) do meditacij in odkrivanje notranjega sveta, ki te obdaja.
 • Z igrivostjo
  Nanaša se na preizkušanje mej in vnos kančka perverznosti v odnos do sebe in partnerja. Tukaj ne mislim na kaj ekstremnega, ampak predvsem na preizkušanje novih stvari, novih aktivnosti in vnos v odnos malce drugačnega vedenja, ki privede do večjega libida.
 • S skrbjo za psihofizično kondicijo
  Psihofizična kondicija neposredno vpliva na libido, vpliva na privlačnost in tudi zanimanje. Pomembno je, da ohranjamo zdrav duh v zdravem telesu. To z drugimi besedami pomeni, da se moramo precej gibati. S tem bomo dosegli tako fizično transformacijo telesa kot tudi bomo neposredno vplivali na psihičen razvoj telesa. Če drugega ne, bomo stres zmanjšali na minimum, kar bo privedlo do boljšega počutja. Definitivno pa to ne bo edini učinek gibanja.

S tem boš poskrbel oz. bo vsak od vaju poskrbel, da bo privlačen. Obudila bosta na tak način privlačnost, skratka libido bo večji! Posledično se bosta tudi fantazija in strast povečala. Preizkusi.

To je recept, da bo vsak izmed vaju priklical v življenje več obilja. Skratka tudi transformacijo na področju kariere. Vem da si želiš napredka tudi na tem področju in naj te razveselim. Z ljubeznijo do sebe in partnerja boš postavil temelje za uspeh v karieri. Skratka boš postal magnet! Oba skupaj pa bosta postavila odnos na novo, kar pomeni, da bosta obudila strast in poglobila vajino ljubezen!

Na takšen način bosta v lastno življenje priklicala več dogodkov, ki so pomembni za vajin razvoj in razvoj posameznika. Partner bo tako postal tvoje “orodje” za uspeh. Ponovno, tvoja energija uspeha se skriva ravno v tvoji drugi čakri torej spolni čakri. Slednjo obudiš z več spolnosti, več intime ter na drugi strani z meditacijami. Predlagam izvedbo tantričnih vaj. Slednje lahko izvajata skupaj, kar bo še dodatno popopralo vajin odnos.

Ker pa vem, da je intima še vedno tabu tema imam drugo opcijo v rokavu in to so skupna opravila. Skupna opravila predstavljajo jagodo in čokolado v prenesenem pomenu. So afrodiziak, ki bo obudil vajin odnos! Predstavljajo grajenje zanimivega partnerskega odnosa!

Lahko pa ti dam še par idej, kako vzbuditi zanimivost:

 • večerja
 • privlačno intimno perilo
 • besedna (erotična) komunikacija
 • filmi
 • razvajanje v dvoje
 • itd.

Prepustita se fantaziji, to je recept, ki ga uporabita. Libido bo takrat večji in bo postal odnos veliko bolj zanimiv.

Da bosta lažje in predvsem fokusirano zakorakala v preteklost, da bosta ponovno obudila spomine, ko je bilo vse v rožicah, prisluhni zgornjima PODCASToma in izvedi, zakaj je to dobro narediti!

Na začetku vajine zveze je bilo veliko ljubezni, veliko je bilo strasti, igrivosti in tudi medsebojnega zanimanja. Torej si poznal te občutke, občutke, ki izvirajo iz tvoje druge čakre. Da boš lažje ugotovil o čem govorim, ti predlagam, da prisluhneš:

Ker pa se vse začne in konča pri tebi je pomembno kaj in kako vlagati vase. Odgovore kako to početi najdeš:

Da bosta lažje oblikovala strategijo uresničevanja ciljev te vabim, da s partnerjem prisluhneta PODCASTom ali se podata v prebiranje BLOGov:

Vse teme se nadgrajujejo, zato verjamem, da bosta uspešna in fokusirana! Ljubezen je v zraku, negujta jo!

Prisluhni PODCASTom ali se podaj v prebiranje BLOGov. Vlagajta vase, vlagajta v sprostitev in skupaj zaživita!
Več v BLOGu ali videu.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.