[#31 PODCAST] Ljubezenski odnos = borba? (2. del)

Serija PODCASTov na temo partnerskega življenja se nadaljuje, tokrat v smeri ljubezni in definicije, da to ni borba.

Ljubezen je najbolj pomembno čustvo, katerega spoznavaš celo življenje in predstavlja temelj odnosa v podpori in razumevanju.

V PODCASTu boš našel obrazložitev, kaj je borba! Torej kakšen je odnos, ki ni partnerski odnos, ampak je odnos podoben borbi za življenje. Borbi za naklonjenost, borbi za ljubezen. To je odgovor na postavljeno vprašanje v prejšnji objavi Ali je ljubezenski odnos podoben borbi?

Borba je povezana z odnosom brez ljubezni oz. z enostransko ljubeznijo. Verjetno se sprašuješ zakaj? Zato ker običajno borba v partnerskem odnosu je povezana z ednino, torej z eno osebo. Druga oseba se praktično ne bori, ampak enostavno enostransko živi svoje življenje. Takšen odnos lahko imenujem tudi enostranska ljubezen, ki je:

  • priča pogostim prepirom
  • neprestanemu prilagajanju
  • in …

Obenem borba sili posameznika (običajno osebo, ki ni čustveno vpletena v odnos) v varanje (nespoštovanje odnosa) ter v delovanje, ki ne očara nasprotno stran. Nasprotna stran, oseba, ki je čustveno vpletena je zaslepljena in je pripravljena na kompromise. Ti kompromisi sežejo v lastni minimum, ki ga oseba ima, seže v odnos do sebe, skratka integriteto. To pa privede do posledic, ki so sledeče:

  • ni skupnega planiranja
  • ni romantike
  • in …

Skratka gre za zvezo, ki deluje enostransko! Deluje pozitivno samo v smeri tistega, ki ni čustveno vpleten. Torej nasprotne strani! Si želiš takšen odnos?

Kaj lahko narediš da do tega ne prideš oz. prideta?

Odnosi se vsi začnejo in končajo pri pogovoru, iskrenem pogovoru! Torej najprej se pogovori sam s seboj, postavi si minimalne standarde oz. nalij si čistega vina. Nadalje naj vsaka stran zapiše ta dogovor na list papirja. Torej zapisala bosta vajina prepričanja in vrednote. Sledi poenotenje in zapisovanje “pogodbe” odnosa. Pogodbo hranita na vidnem mestu, da se bosta spomnila dogovora. S tem ko jo bosta podpisala bosta dosegla zavezo. S tem bo vajin partnerski odnos ponovno zaživel!

Teoretično je to zelo enostavno, v praksi pa je za marsikoga težje izvedljivo, sploh dokler deluje ego osebe, ki ne želi prilagoditi svojih vrednot in potreb. Za izboljšanje odnosa ter predvsem lažji prehod iz teorije v prakso sem tukaj jaz. Coach, ki vaju bo pripeljal iz mrtve točke. Preden gresta v takšen odkrit in iskren dogovor se vprašajta ali je odnos v katerem sta sedaj pripravljen na transformacijo?

Če je odgovor pritrdilen, akcija! Tukaj sem, da vama pomagam!

Za lažjo transformacijo, ohranjanje integritete ter da pričaraš oz. pričarata odnos poln harmonije prisluhnita:

Dve seriji PODCASTov bosta pripeljale jasnost na področju vlaganja vase in vlaganja v vaju. Torej prisluhnita:

Vse se pa začne pri tebi, negovanju lastne strasti. Torej vlagaj vase, vlagaj v razvoj. S tem boš dosegel dve stvari in sicer osebni in partnerski napredek. Na začetku zveze je bilo vse lažje, saj si sebi posvečal veliko časa. Imel si zaupanje, zdravje itd. Zato se vprašaj: kje si danes?
Da boš razumel zakaj ne pozabi nase, prisluhni:

Vse teme se povezujejo in nadgrajujejo. Vse teme so usmerjene v vajin odnos in uspeh, vlagajta v vajino ljubezen, negujta jo!

Več v posnetku…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.