[BLOG] Raziskuješ in neguješ sebe? Recept do harmoničnega partnerskega odnosa

Raziskovanje in negovanje sebe te bo pripeljalo do romantičnega in predvsem erotičnega pridiha partnerskega odnosa!

To je teza, ki ti jo bom razložil v nadaljevanju. Namreč odnos se najprej začne pri vsakem posamezniku. Pomembno je sebi podariti ljubezen, pomembno je sebe videti kot zmagovalca. O tem sem že govoril tako v PODCASTih kot v BLOGih, zato te vabim, da prisluhneš vsebinam na moji spletni strani, da boš lažje razumel tale blog zapis. Vsak zapis, ki ga najdeš v nadaljevanju te bo nagovoril v smeri lažjega razumevanja BLOG zapisa, ki ga pravkar prebiraš.

Verjetno se sprašuješ, kaj bo drugače v tem BLOG zapisu. V tem BLOG zapisu bom nadgradil vsebino dveh PODCASTov in sicer:

V seriji PODCASTov na temo partnerskega življenja sem ti na preprost način obrazložil kaj harmonija pomeni, čemu posvečat pozornost, da bosta živela harmonično. Pokazal sem ti zakaj je pomembno, da najprej fokus usmeriš nase, usmeriš na svojo notranjost, raziskovanje sebe. Ko govorim o raziskovanju sebe mislim praktično na lastna zanimanja. Torej:

 • kakšni so tvoji lastni užitki?
 • Imata odnos poln strasti in harmonije?
 • Si zadovoljen s skupnim življenjem?
 • SI želiš partnerske harmonije?

Pomembna vprašanja sem ti definiral z namenom, da vneseš v partnerski odnos potrebno energijo, ki te bo pripeljala v želeno stanje partnerskega odnosa. Na vprašanja odgovori iskreno, saj ti prinašajo spoznanje kje si/sta. Obenem pa ti bo iskren odgovor nanje dal motivacijo za nadaljnjo transformacijo in obenem boš dosegel tudi globljo sprostitev. Vse z namenom boljšega in bolj harmoničnega partnerskega odnosa. Torej zmoreta, najprej vsak sam nato skupaj.

Beseda zmoreta se nanaša na iskanje skupnega potenciala, idealne skupne poti. Torej je namenjen iskanju skupne poti, ki vodi do dolgoročnega partnerskega odnosa. Za začetek pa je pomemben odgovor na vprašanje:

Uživam vsako sekundo življenja?

Verjetno se sprašuješ, zakaj je to vprašanje pomembno. Pomembno je zato, ker te bo pripeljalo do ukvarjanje s hobijem, ki te neizmerno veseli, nadalje pa do srčnega posla. Posla, ki ti je namenjen. Zakaj tako menim? Preprosto, umiril se boš, veselje bo na tvojem obrazu, raziskoval boš in predvsem se boš ukvarjal z nečim, kar te neizmerno veseli. Skratka posvetil se boš sebi. Torej to je ključ besede zmorem. Odkrij lasten potencial in odkril boš zaklad, ki ga nosiš v sebi. Nadalje pa nadaljuješ raziskovanje v dvojini. Torej pri tlakovanju skupne poti vključi partnerja/ko in pri raziskovanju uživajta!

Povzamem:
Zmoreva se nanaša najprej na ednino, torej zmorem. Točno tako, zmorem živeti, zmorem nadgrajevati življenje, zmorem uživati vsako sekundo, vsak dih. Vse z namenom boljšega počutja in boljšega partnerskega odnosa. Celoten proces pa nadgradiš tako, da v proces raziskovanja povabiš tudi partnerja in skupaj pričneta tlakovati pot do oblikovanje partnerskega uspeha / harmoničnega partnerskega odnosa.

Kakšen je recept do boljšega in lepšega osebnega življenja?

Posvečaj se raziskovanju in negovanju sebe!
O raziskovanju sem ti že govoril vendar nisem izpostavil vse ključnih sestavin lepšega osebnega življenja. Pojasnil sem ti, skupno življenje je najprej zadovoljno osebno življenje. Torej resnično iskreno si odgovori uživaš vsako sekundo na tem planetu? Iskren odgovor ti bo pokazal kje si, kje je tvoj kompas, kje se nahajaš. Samo zadovoljna oseba lahko žanje partnersko harmonijo! O tem malce kasneje, sedaj je dovolj, da veš, da deluj na področju osebnega zadovoljstva! Omenil sem zanimanja in hobije, to bo prineslo potreben elan, potreben zagon za kljubovanje tudi slabim časom. Tudi slabi časi so v partnerskem odnosu. Verjetno si jih že imel, drži? Torej veš o čem govorim. Motivacijo za življenje pa predstavljajo ravno lastni hobiji. Vprašam te, kakšne hobije imaš?

Pomembno je, da si iskren, tudi če bo odgovor nič (0). To še ne pomeni, da ne zmoreš. Ravno obratno, potencial imaš, da ponovno oblikuješ sebe in partnerski odnos! Motivacija je ključnega pomena, da te usmeri v želeno smer, smer ki je pisana tebi na kožo. Le dovoliti oz. sprostiti se moraš ter uživati ob raziskovanju nove poti, ki je pred tabo. To z drugimi besedami pomeni, da se prepustiš občutkom. Kako pa prideš do boljših občutkov? Preprosto, slednje pa izoblikuješ na podlagi prave hrane in pijače. Prava hrana je vezana na uživanje veliko zelenjave, veliko vlaknin in tudi vitaminov. Skratka se zdravo prehranjuješ obenem pa ne pozabi na vodo! Voda je ključ do čistejšega telesa! To je zelo pomembno predvsem z vidika negovanja sebe.

Negovanje sebe pomenijo dotiki, užitki, razvajanja itd. skratka masaže in intima. Ja res je, intima vama bo tlakovala pot k uspehu. Ampak intima sama po sebi ne bo naredila vsega, končno podporo predstavlja intima. Prej pa morata veliko vložiti najprej vsak sam vase, nadalje pa oblikovat partnerski odnos, ki bo zdržal vse izzive tega sveta. Intima je tvoje in vajino vodilo, je pretok energij in prav je, da vesta kako se temu streže. To ni zgolj nabijanje, ni zgolj nekaj površinskega, ampak govorim o globljem pomenu intime. Govorim o intimi, ki presega zgolj telesno privlačnost (tudi ta mora biti), ampak je naravnana k tisti pravi ljubezni, ki se skriva v vsakem izmed nas. Torej jo je potrebno obuditi. Kako, se verjetno sprašuješ?
To je proces, ki traja, začetek pa je ravno v iskanju tvojega lastnega zanimanja, tvojega potenciala. Nadalje pa se ta proces nadaljuje na področju uživanja v dotikih in trenutkih ob partnerju, zaključi pa z tesnim stikom, skratka intimo. Intima je več kot samo zgolj seks, ampak prestavlja v pravem partnerskem nivoju bistveno več. To je pravo uživanje, ker je raziskovanje.

Da boš lažje in globlje spoznal, kaj te vleče, kaj te zanima kaj je tisto čemur posvečat pozornost v naslednjem desetletju, prisluhni PODCASTu ali preberi BLOG, ki ti bo nazorno pokazal čemu se posveti:

Zakaj sem ti svetoval ravno ta BLOG oz. PODCAST? Zato ker je naslednje desetletje prelomno. Zgodilo se bo veliko v naših telesih in na planetu Zemlja. Zgodili se bodo premiki. Če jih ne čutiš samo poglej Corona virus, to je začetek preporoda. Sedaj smo kot bube in prav je, da vložimo potrebno energijo v transformacijo, da bomo želi uspeh. V partnerski perspektivi pa je pomembno, da odkriješ svoj potencial in ga razviješ. Partner te bo podprl, ker te ljubi, ker te ima rad. Skratka bo vedno ob tebi.

Tvoj uspeh je tudi partnerjev uspeh in obratno!

BLOG in PODCAST pa sta tudi orodji, ki ti podarita potrebno motivacijo, da odkriješ lastni potencial. Lastni potencial pa so zanimanja. Torej raziskuj zanimanja, vprašaj se kaj te zanima in preizkusi v praksi ali je temu res tako. Prava stvar te bo povlekla in boš vztrajal! Sedaj, ko veš kaj te vleče in kaj te zanima, si pripravljen za dvojino, pripravljen si na strategijo oblikovanja odnosa, ki bo trden kot skala. Vse kar moraš narediti je, da se s partnerjem usedeta in:

 • oblikujeta strategijo življenja
 • vneseta v vsak dan komunikacijo
 • se podpreta v vsaki stvari

Vem, preprosto se sliši, to sicer že vrabčki čivkajo, ampak izvedba ni tako preprosta. Veliko energije je potrebno vložiti, da oblikujeta isto skupno premico. Verjemi, večina to ne počne, večina se zadovolji s povprečnim odnosom. Pri večini škripa komunikacija ter skupni cilji. Torej dve od treh točk in zaradi moške energije in sveta v katerem živimo je povsem “logično” in “normalno”, da se ženska podredi moškemu. Je pri tebi podobno?
V kolikor je to ni ljubezenski odnos v tisti pravi smeri. To je zelo boleč odnos sploh za ženske. Si tudi ti med njimi?

Ženske niso instrument za prilaganje, tudi ženske imajo čustva in si zaslužijo življenja v potencialu. Ravno zato je pomembno odkrivanje lastnega potenciala, lastnega zanimanja. In samo namig dam, komunikacija s samim seboj bo pripeljala do prave kariere. Ne veš kako temu streči, tukaj sem, da te naučim kako.

Da se vrnem k temi današnjega BLOGa, da bosta lažje delovala skladno, da bosta lažje dosegala oz. presegala vajine zastavljene cilje sem pripravil pri vsaki izmed korakov preprosto vajo. Skratka vsak korak vama bo prinesel lahkotnost izvedbe ob vpeljavi preproste vaje. Te zanima katere so te vaje?

Podarita si pozornost vseh oblik pri vsakodnevnih aktivnostih, negujta vajino povezanost z malenkostmi. Najprej pa ne pozabi dajati sebi, dajaj si ljubezen, pokaži si veličino, ki jo premoreš. Verjamem vate, verjamem v tvojo veličino. Dosegel boš vse in še več, samo stopi iz cone udobja. Vlagaj vase, vlagaj v odnos in rezultati bodo prišli. Boljši bodo, kot si um sedaj lahko sploh predstavlja. Na koncu pa vsak trenutek izkoristita za pogovor, pogovor celi rane in zbližuje. Dovolj je nepričakovan sms in svet bo takoj lepši. Preizkusi.

To pa še zdaleč ni vse. V naslovu sem ti omenil celoten recept, do oblikovanja harmoničnega partnerskega odnosa. En korak sem ti do sedaj definiral in ta je posvečanje in raziskovanje sebe. To je sicer najbolj pomemben korak zato, da izgradiš sebe. Da lahko ljubiš moraš biti v lastni moči in zato je ta korak še toliko bolj pomemben. Kakšni so pa naslednji koraki do harmonije oz. grajenja uspešnega skupnega življenja? To je življenje brez obsojanja, govorim o brezpogojni ljubezni. Do tega pa prideš tako da:

 • upoštevaš občutke
 • sprejemaš partnerja
 • si pristen v odnosu, tako do partnerja kot do sebe
 • izražaš sproščenost tako, da se veliko smejiš

Poanta je, da si pravi ti! Pokažeš pravi obraz, se ne pretvarjaš, ampak sproščeno ustvarjaš odnos, ki si ga želiš. V naslednjih vsebinah bom tudi obrazložil kako do tega prideš za danes in današnji BLOG pa je dovolj, da veš, da sproščenost je potrebno izgraditi v sebi! Na koncu pa dodajam še en pristop do harmonije in to je skupno delo.

Ne energijskem nivoju ne obstajajo moška in ženska dela, ne obstaja kaj je prav in kaj ne. Obstaja samo kaj je skladno z menoj. Pomembno je samo to, da počneš pravo stvar v trenutku, ko si to zaželiš. Torej ni nujno, da bo žensko ali moško delo ustrezalo v danem trenutku vama. Torej počnita ga skupaj, da premagata to nejevoljo. Na takšen način bosta oblikovala še globljo povezanost.

Da vama olajšam grajenje uspešnega skupnega življenja pa predlagam, da se posvetita vajam skupnega dihanja. To so vaje, ki bodo še bolj umirile vsakega izmed vaju ter obenem vaju bodo usmerile na isto valovno dolžino. Skratka bosta bolje povezana:

 1. Globok vdih in izdih
 2. Sprostitveno globoko dihanje
 3. Fokus na izdih

Izvedbo vaj dobiš v PODCASTu:

Skupni dih je osnova harmoničnega skupnega življenja. Vsak par si zasluži svobodo, zasluži si izraziti potencial. Potencial niso otroci, ampak je ljubezen, ki je med vama! Vlagajta vase in vlagajta v odnos in bosta uspela!

Za lažje razumevanje sebe in vzpostavitev najprej osebne strategije rasti se podaj v prebiranje BLOGov:

Da pa bosta lažje oblikovala strategijo uresničevanja ciljev te vabim, da s partnerjem preučita BLOGe:

Vsaka tema je nadgradnja prve, vsaka tema ti bo odprla pot do uspeha, ne zgolj partnerskega, ampak tudi življenjskega uspeha. S tem boš neposredno privabil v lastno življenje uspeh ter boš neposredno vplival na odnose, predvsem na intimne odnose!

Podaj se v raziskovanje, neguj se … verjamem da bosta na koncu počela to skupaj.

Avtor
Tomaž Tinta

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.